Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs sāk lekciju ciklu "Balles jēdziena antropoloģija"

Nataļja Sujunšalijeva, 31.08.2015., 08:00

2015. gada rudens sezonu Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) atklāj ar septiņu lekciju ciklu "Balles jēdziena antropoloģija".

Žurnāla "Atpūta" vāks. 1934. gada 16. februāris, Nr. 486. SkenējumsTikšanās ar pazīstamiem modes vēstures ekspertiem, sociālantropologiem, kino kritiķiem, režisoriem un blogeriem ļaus tuvāk iepazīt balli kā kultūras fenomenu, ko vizuāli iespaidīgi aktualizē izstāde no Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas "Ielūgums uz gadsimta balli. 1915–2015". Pirmā lekcija gaidāma jau 4. septembrī plkst. 17.00.

Šobrīd Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā ir apskatāma brīnišķīga balles un vakarkleitu parāde, ko uz Rīgu ir atvedis Krievijas modes guru, modes vēsturnieks un kolekcionārs Aleksandrs Vasiļjevs. Pēc skaita jau septītā tērpu vēstures izstāde ir veltīta augstās modes svētkiem vesela gadsimta garumā un atspoguļo laika posmu no 1915. līdz 2015. gadam.

Muzeja piedāvātais lekciju cikls "Balles jēdziena antropoloģija" veidots ar domu sniegt plašāku komentāru par atsevišķām modes parādībām, pētot tās raksturīgākās un greznākās izpausmes vēsturiskā griezumā. Aplūkojamo jautājumu loks skars vakartērpu modes tendenču evolūcijas dažādus aspektus no 15. gadsimta līdz 21. gadsimtam Eiropā un Latvijā – no galma etiķetes rašanās Burgundijas hercoga galmā līdz slavenajām Preses ballēm 1920.–30. gadu Rīgā, no dizaina dramaturģijas līdz kinematogrāfam, no balles tradīcijām līdz cilvēku attiecībām. Ar savām zināšanām, pētījumu rezultātiem, profesionālo pieredzi un pārdomām ar auditoriju dalīsies J. Akuratera muzeja Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja Mag. art. Maira Valtere, dramaturgs, scenārists un režisors Lauris Gundars, sociālantropologs Ph. D. Klāvs Sedlenieks, kinokritiķe, teorētiķe Dr. art. Dita Rietuma, modes vēstures eksperte, "Stila un modes enciklopēdijas" autore Edīte Parute, blogeres Brigita Dambe (blogs "Lost in Pattern"), Alina Keller (blogs "ALINA KELLER"), Krista Timze (blogs "Fašionistes pieraksti") un Laura Alksne (blogs "ALKSNE"). Visas lekcijas papildina bagātīgs vizuālais materiāls.

Katras lekcijas cena: pieaugušiem – EUR 2,85; skolēniem, studentiem, senioriem – EUR 1,42. Uz lekcijām ieteicama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni (+371) 67 222235, 67 830917 vai e-pastu dmdm@lnmm.lv.

Vairāk informācijas: www.lnmm.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties