Vasaras izrāžu ietvaros Latvijas Nacionālā opera un balets atzīmēs Kārļa Zariņa jubileju

Irbe Treile, 14.08.2015., 08:11

No 20. augusta Latvijas Nacionālā opera un balets piedāvās tradicionālās vasaras izrādes, bet Beletāžā būs skatāma izcilajam tenoram Kārlim Zariņam veltīta fotoizstāde "Kārlis Zariņš. Meistars un viņa varoņi".

Vasaras izrāžu ietvaros Latvijas Nacionālā opera un balets atzīmēs Kārļa Zariņa jubilejuVasaras izrāžu ietvaros opermīļus iepriecinās Džuzepes Verdi operu "Traviata", "Rigoleto", "Nabuko" un Džakomo Pučīni operas "Manona Lesko" izrādes. Tāpat būs iespējams noskatīties Pētera Čaikovska baletus "Gulbju ezers" un "Apburtā princese", Aleksandra Glazunova baletu "Raimonda" un Sergeja Prokofjeva baletu "Romeo un Džuljeta". Šajā izrādē 22. augustā Džuljetas lomā debitēs Jūlija Brauere. Sibīrijā dzimusī māksliniece bērnībā pārcēlās uz Rīgu, lai apgūtu baleta mākslu Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā. 2011. gadā 8. Seulas Starptautiskajā dejas konkursā viņa ieguva "Ballet Chairman" balvu un stipendiju mācībām prestižajā Vašingtonas baleta skolā, kur pavadīja 2011./2012. gada sezonu. 2012./2013. gada sezonā viņa mācījās Bostonas baletā skolā.

Izcilajam tenoram Kārlim Zariņam 6. jūlijā apritēja 85 gadi. Atzīmējot šo skaisto jubileju, ikviens izrāžu apmeklētājs no 20. augusta Beletāžā ir aicināts apskatīt leģendārajam māksliniekam veltītu fotoizstādi "Kārlis Zariņš. Meistars un viņa varoņi". Kārlis Zariņš reiz teicis: "Man nav tādu lomu, kuras "ceļu" pāri citām. Ir tādas, ko dziedu piecdesmito reizi, bet liekas kā trešo reizi, ir tādas, ko dziedu trešo reizi, bet liekas kā piecdesmito." Latvijas Nacionālās operas dramaturga Mikus Čežes veidotajā izstādē skatāmi 16 lielformāta foto, kurus laika posmā no 1960. gada līdz 2005. gadam radījuši izcilākie latviešu teātra foto dokumentētāji. Šī izstāde uzskatāmi atspoguļo Kārļa Zariņa varoņus un viņa aktieriskās pārtapšanas meistarību uz mūsu operteātra skatuves. Savukārt 23. augustā Džakomo Pučīni operas "Manona Lesko" izrādē tiks atzīmēta izcilā mākslinieka 85. jubileja.

Latvijas Nacionālā opera un balets jauno sezonu sāks 4. septembrī ar grandiozu koncertu, kas būs veltīts institūcijas jaunajam nosaukumam. Koncerta programma veidota divās daļās, no kurām pirmā veltīta baletam, bet otrā – operai. Operas un baleta mākslinieki skatītājiem piedāvās ieskatu visā gaidāmajā sezonā – paredzētajos jauniestudējumos un spožākajos fragmentos no repertuāra izrādēm. Koncerta otrajā daļā īpaša vieta būs atvēlēta arī latviešu opermūzikas spožākajām pērlēm. Koncertā piedalīsies Marina Rebeka, Margarita Vilsone un Valdis Jansons. Tāpat tajā varēs iepazīt jaunos māksliniekus, kuru debija notiks 2015./2016. gada sezonā un, protams, atkal tikties ar iemīļotākajiem solistiem, kori, orķestri un baleta māksliniekiem. Koncertu veidos režisore Margo Zālīte un scenogrāfs Andris Freibergs, pie diriģenta pults stāsies visi Latvijas Nacionālās operas un baleta diriģenti.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties Latvijas Nacionālās operas un baleta kasē, Aspazijas bulvārī 3, "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī internetā: www.bilesuparadize.lv/organizers/179.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties