Top starpdisciplinārs mākslas projekts "Atmiņu istabas"

Zane Estere Gruntmane, 09.01.2012., 16:06

Radošā apvienība "Nomadi" šī gada februārī aicinās skatītājus uz starpdisciplināru mākslas projektu "Atmiņu istabas". Projekts ilgs veselu mēnesi un būs skatāms Kaņepes Kultūras centrā Rīgā Skolas ielā 15.

starpdisciplinārs mākslas projekts "Atmiņu istabas"

Kādas ir tavas pirmās atmiņas? Kā smaržoja tava pirmā mīlestība? Ko tev atgādina lietus bungāšana pa palodzi? Vai tev patīk atcerēties un, ko tu neatceries? Kā tev liekas, ko citi atcerēsies par Tevi, kad tevis vairs nebūs? Un, ko Tu gribētu atcerēties savas dzīves pēdējā brīdī?
Projekts "Atmiņu istabas" tiek veidotas kā ceļojums cilvēka dzīvē, meklējot tos lielos un mazos notikumus, skaņas, krāsas un lietas, kurus izmantojam, lai pārliecinātu sevi un citus, ka patiešām dzīvojam un mūsu dzīvei ir vērtība.

Projektā cieši savīsies teātris, fotomāksla, skaņu arheoloģija un vēstures interpretācijas.

Atmiņu istabu telpiski skanisko veidolu jeb IZSTĀDI veidos Kristas Burānes, Māra Ruskuļa un Edgara Rubeņa darbi. Izstāde būs skatāma no 3. – 29. februārim.

Sešus vakarus izstāde pārvērtīsies par scenogrāfiju Mārtiņa Eihes un Leona Leščinska veidotajai IZRĀDEI pēc S. Beketa lugas "Krapa pēdējā lenta" motīviem.

Savukārt LKA Audiovizuālās un skatuves mākslas teorijas kursa studenti trīs vakaros piedāvās Latvijas teātra vēsturei nozīmīgu izrāžu REKONSTRUKCIJAS pētot to, kas tad paliek pāri no aktieru un režisoru darba pēc tam, kad izrāde beidz savu dzīvi.

Projekts top pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fondam un Kultūras Ministrijas atbalstam.

Tuvāka informācija par projektu www.nomadi.lv.

Izrādes: 3.,4., 10., 19., 24. un 29. februārī plkst. 19:00.

Biļetes iepriekšpārdošanā skolēniem, studentiem un pensionāriem,ISIC, ITIC, IYTC karšu īpašniekiem – 3 LVL, pārējiem 5 LVL.

Biļetes uz izrādi var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Foto un skaņas izstāde būs atvērta katru nedēļu no ceturtdienas līdz svētdienai laikā no plkst. 15:00 – 20:00.

Ieejas biļete uz izstādi skolēniem, studentiem, pensionāriem, ISIC, ITIC, IYTC karšu īpašniekiem - 0,50 LVL, pārējiem 1 LVL.

Sadarbības partneri: Kaņepes Kultūras centrs, Latvijas Jaunā Teātra institūts, Latvijas Kultūras akadēmija, ISIC.LV


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties