Rīgas mākslas telpā atklās Patricijas Brektes personālizstādi

Inga Lāce, 18.02.2010., 11:18

Izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" no 26. februāra līdz 25. martam būs skatāma mākslinieces Patricijas Brektes personālizstāde "Kadru tvērējs" ("Frame grabber").

Izstādes atklāšana: 25Rīgas mākslas telpā atklās Patricijas Brektes personālizstādi. februārī plkst. 18.00.

Izstāde būs īpaša iespēja ieskatīties mākslinieces Patricijas Brektes un režisores Aijas Bley kopīgi veidotās animācijas filmas Sieviete un Vējš kadros. Māksliniece Patricija Brekte veido filmas vizuālo koncepciju un liek nojaust, ka Sieviete un Vējš būs skatītājiem interesants māksliniecisks baudījums. Animācijas filmas vizuālo pamatu veido akvareļglezniecībā veidoti foni un detaļas, kas tiek papildinātas ar mākslinieces tvertām fotokadru detaļām no tālās Indijas un Marokas, kā arī paralēli animācija tiek papildināta ar dažādiem mūsdienu vizuāli tehniskajiem datorefektiem. Krāšņus pretstatus veidos mūsdienu Ņujorkas augstceltnes, spoguļi un stikli, un Marokas un Indijas vecās pasaules ornamenti.

Filma Sieviete un Vējš joprojām ir tapšanas procesā. Ir pabeigts darbs pie plānotajām 7 minūtēm, tomēr autores filmu vēlas pagarināt līdz 12 minūtēm, pie kā arī šobrīd aktīvi strādā animācijas filmas darba grupa. Animācijas filma ir erotiskās noskaņās ieturēts stāsts par austrumu un rietumu kultūru satikšanos, par sievietes un trauksmainā vēja neprātīgo iemīlēšanos. Izstādes skatītājs nonāks saulainajā Marokā, kur kādas lēdijas atvaļinājumu satricina straujais dienvidu vējš. Tas kaislīgi iemīl sievieti, savukārt viņai neatliek nekas cits, kā vien ļauties aplidošanai.

Patricija Brekte (1981) Latvijas mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā ieguvusi maģistra grādu, savukārt bakalaura grādu - vizuāli plastiskajā mākslā grafikā. 2006. gadā gleznotāja izveidojusi mākslas studiju Peahen (tulkojumā no angļu val. - Pāvs), kurā aktīvi radoši strādā joprojām. Pēdējo pusgadu māksliniece pavada Rīgā, jo tikai pagājušās vasaras beigās atgriezās no radošās rezidences Brēmenē un simpozijiem Mingē (Lietuva) un Liepājā. Patricijas Brektes iedvesmas avots un pieredzes bagātināšanas veids ir ceļojums un atrašanās nepārtrauktā kustībā, tāpēc likumsakarīgi, ka māksliniece aktīvi piedalās izstādēs un radošajos simpozijos gan Latvijā, gan ārvalstīs jau kopš 1996. gada.

2009. gads mākslas jomā gleznotājai ir bijis gana rosīgs - autore savu dalību pieteikusi Art Vilnus’09 mākslas mesē Lietuvā, piedalījusies izstādē Brēmenes parlamentā, rīkojusi personālizstādi Ostas Skatos.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab


ienāktreģistrēties