"Aspazijai un Rainim 150" veltīti pasākumi Teātra muzejā 16. martā

Anna Sirmā, 10.03.2015., 09:50

2015. gada 16. martā plkst. 14.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā atklās projekta "Aspazijas un Raiņa tēli un transformācijas" scenogrāfijas studentu pirmos trīs mākslas objektus. Savukārt plkst. 16.00 muzejā notiks Dailes teātra aktrises Mildas Klētnieces simtgades sarīkojums.

"Aspazijas un Raiņa tēli un transformācijas"Katru mēnesi, laika periodā no Aspazijas 150. dzimšanas dienas 2015. gada 16. marta līdz Raiņa dzimšanas dienai 11. septembrī, LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeju pakāpeniski piepildīs Latvijas Mākslas akadēmijas scenogrāfijas nodaļas studentu mākslas darbi. Projektā "Aspazijas un Raiņa tēli un transformācijas" studentiem, asociētā profesora Kristiāna Brektes vadībā, uzdevums ir iedziļināties Aspazijas un Raiņa daiļradē, izvēlēties kādas lugas situāciju un varoņus un tos interpretēt vizuālā tēlā. 16. martā plkst. 14.00 skatītājiem tiks piedāvāti Aspazijas lugu "Sidraba šķidrauts" un "Atriebēja" motīvi un tēli. Pārējie objekti tiks atklāti – 16. aprīlī, 16. maijā, 2. jūnijā, 2. jūlijā, 11. augustā un 11. septembrī.

Dailes teātra aktrises Mildas Klētnieces 100. Dzimšanas dienas sarīkojumā aktrises Olga Dreģe, Ilze Vazdika, Venta Vecumniece, Dzintra Klētniece, Kristīne Klētniece, režisori Aina Matīsa un Kārlis Auškāps, teātra zinātnieces Silvija Geikina un Rita Rotkale atcerēsies aktrises spilgtākos radošās dzīves posmus un lomas Dailes teātrī, neaizmirstot arī viņas atveidoto Aspaziju filmā "Rainis" (1949). Līdzās foto un video liecībām būs dzirdama arī M. Klētnieces interpretētā Aspazijas dzeja.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties