"Artelī" atgriežas deja

Katrīna Vastlāv, 09.03.2010., 16:50

16. martā plkst. 19.00 "Artelī – gandrīz teātrī" atkal pēc ilgāka pārtraukuma notiks laikmetīgās dejas vakars, kad tiks izrādīts baleta viencēliens "Tabula Rasa".

"Tabula Rasa" ir horeogrāfes Indras Reinholdes variācija par A. Pērta, L. van Bēthovena, H. Gorecka, A. Vivaldi un K. de Sermizī mūzikas tēmu.

Modernās dejas uzvedums vēsta par attiecību neiespējamību, par ilūziju, ka būšana divatā glābs no vientulības. Izrādē mijas divas savstarpēji kontrastējošas tēmas – cilvēka dzīves drāma ar viņa centieniem, cīņu, nepiepildītām cerībām un savstarpējo attiecību samezglojumiem, un ideāla, izdomāta sapņu pasaule, kur valda harmonija, miers un prieks par pasaules skaistumu. Kontrasts tiek panākts arī, izmantojot divas dažādas horeogrāfiskas formas – kvartetu un solo.

Indra Reinholde beigusi Pēterburgas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas katedru. Piedalījusies vairākos Pēterburgas baleta festivālos. Autore baleta izrādēm: "Atspulgi" (Marijas teātris Sanktpēterburgā), "Melnais mūks" (teātris "Krievu balets" Maskavā), "Riekstkodis" (Jekaterinburgas Dejas teātrī), "Kopēlija" un "Veltas pūles mīlā" (Siktivkarā) u.c. Rīgā veidojusi horeogrāfiju Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorijas izrādēm "Kā kļūt slavenai", "Ja tevis nebūtu. Kabīrija" un "Lidojums".

Baletu izpilda 5 dejotāji - JVLMA horeogrāfijas nodaļas studenti Reinis Rešetins, Gunta Liepiņa un Antons Freimanis (dejo arī Latvijas Nacionālās operas baleta trupā) , kā arī Rīgas horeogrāfijas vidusskolas audzēknes Klinta Poļakova un Lāsma Andžāne.

Skaņu režiju veidojuši Evalds Vilks un Mārtiņš Strelēvics.

"Artelis – gandrīz teātris" ir radoša mijiedarbības vieta starp dažādiem mūziķiem, aktieriem un dejotājiem.

"Artelis" atrodas Rīgā, Blaumaņa ielā 32. Biļetes uz pasākumu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties