Arhitekta Konstantīna Pēkšēna jubileja muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs"

Baiba Buceniece, 09.03.2015., 12:33

11. martā plkst. 17.00 muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" notiks arhitekta Konstantīna Pēkšēna 156 gadu jubilejai veltīts pasākums.

Konstantīns PēkšēnsTajā Dr. arch Ilmārs Dirveiks iepazīstinās ar vienu no pēdējiem K. Pēkšēna projektētajiem namiem – sanatoriju "Ogre". Muzikālu veltījumu atskaņos komponists Jānis Lūsēns.

Pasākumā aicinām uz dr. arch Ilmāra Dirveika lekciju "Ar baltiem svārkiem būvbedrē". Tajā ikvienam būs iespēja iepazīt vienu no pēdējiem ievērojamā latviešu arhitekta Konstantīna Pēkšēna darbiem – ēku, kas ilgu laiku bija pazīstama kā sanatorija "Ogre", šobrīd Bērnu Klīniskās slimnīcas rehabilitācijas nodaļa Ogrē, Gaismas prospektā 2/6.

"Latvijā nav daudz ēku, kas var lepoties ar tik pazīstama arhitekta un mākslinieka kā Konstantīns Pēkšēns un Ansis Cīrulis kopdarbu," uzsver I. Dirveiks.

Pasākumu muzikāli kuplinās Jānis Lūsēns un pavadošie mūziķi, izpildot komponistu Jāņa Lūsēna un Imanta Kalniņa dziesmas, kurām dzeju radījuši izcili latviešu dzejnieki.

­­­­­­­­­­­­­­Svinīgajā notikumā piedalīsies arī arhitekta Konstantīna Pēkšēna dzimtas pārstāvji un studentu korporācijas "Selonija" biedri.

Ieeja pasākuma – bez maksas.

Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas).


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties