Tiks izdots mākslas albums Birutas Baumanes Glezniecība

Elza Zīda, 18.08.2010., 12:46

Augusta beigās dienas gaismu ieraudzīs vērienīgs mākslas albums Birutas Baumanes Glezniecība.

400 lappušu biezais albums ar gandrīz 400 darbu reprodukcijām ir mākslas zinātnieces Andas Treijas un mākslinieka, grāmatas dizaina autora Jura Petraškevica kopdarbs, kas tapis ar kultūras un mākslas mecenāta, SIA "Skonto būve" valdes priekšsēdētāja Gunta Rāvja atbalstu.

"Latvijas muzejos nav ekspozīcijas, kurā aplūkojami pēdējie 70 gadi latviešu mākslā, tāpēc izdevums, kas tapis ar mecenāta G. Rāvja atbalstu ir ļoti nozīmīgs pienesums," piebilst albuma autore. "Mākslinieces bagātais radošais mūžs sniedz iespēju par viņu gatavot ne vienu vien izdevumu. Biruta Baumane (1922) ir gleznojusi izcilas personības – Latvijas baleta zvaigznes, aktierus, dzejniekus, rakstniekus, mūziķus. Mākslinieces sirds piederējusi gleznainajai Ventspilij, Rīgai un jo īpaši Pārdaugavai, kā arī Latvijas mazpilsētām – Tukumam, Talsiem, Sabilei, Bauskai, Pāvilostai un Salacgrīvai. Paliekot uzticīgai Latvijai un tās cilvēkiem, Baumanes kundze labprāt gleznojusi arī Parīzi, Tūru, Venēciju un Norvēģiju," stāsta A. Treija.

Darbus reproducēšanai fotografējis mākslinieks Normunds Brasliņš, kurš izdevuma sagatavošanas procesā kopumā radījis 1230 darbus. No tiem albumā iekļauta tikai trešā daļa.

"Tik plaši apspriestās krīzes laikā top mākslas albums, kura pašizmaksa ir 24 000 LVL. Savu atbalstu mākslas albuma izdošanā sniedzis Valsts Kultūrkapitāla fonds, savukārt lielāko daļu no iespaidīgās summas ziedojis uzņēmējs Guntis Rāvis. Ar šī kultūras un mākslas mecenāta atbalstu tapis arī albums par Imanta Vecozola glezniecību," norāda A. Treija.

G.Rāvis finansē arī Borisa Bērziņa stipendiju, kuru saņēmuši trīs Mākslas akadēmijas studenti.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab


ienāktreģistrēties