Akvareļu darbnīca ar mākslinieci Sabīni Verneri Kalnciema kvartālā

Ilze Muceniece, 08.06.2015., 07:44

2015. gada 17. jūnijā plkst. 19.00 cikla "Pārdaugava stāsta" ietvaros notiks Akvareļu darbnīca un Pārdaugavas gleznu izzināšana ar jauno un talantīgo mākslinieci Sabīni Verneri.

Akvareļu darbnīca ar mākslinieci Sabīni Verneri Kalnciema kvartālāŠajā "Pārdaugava stāsta" vakarā pievērsīsimies glezniecībai, iepazīstot māksliniekus, kas darbojušies Pārdaugavā un kuru darbos tā bagātīgi atainota. Ieskatīsimies Vilhelma Purvīša, Jāņa Rozentāla, Konrāda Ubāna, Ģederta Eliasa, Uga Skulmes, Birutas Baumanes, Aleksandra Naumova un Birutas Delles daiļradē, apskatot šo mākslinieku gleznas, kā arī mākslas tendencēs kopumā.

Pasākuma otrajā daļā dalībnieki no mākslas vērotājiem kļūs par tās radītājiem. Mākslinieces Sabīnes Verneres vadībā akvareļu darbnīcā ikvienam būs iespēja radīt savu "Pārdaugavas akvareli" no uzstādījuma, vai gleznojot ainavu kvartāla pagalmā.

Lai piedalītos šajā darbnīcā nav nepieciešamas iepriekšējas zināšanas glezniecības jomā, kā arī visi darbam nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti uz vietas.

Māksliniece Sabīne Vernere (1990) dzimusi un augusi Kuldīgā. 2011. gadā absolvējusi Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu, glezniecības nodaļu Aijas Jurjānes vadībā. Šobrīd studē Mākslas Akadēmijas glezniecības nodaļā 3. kursā. 2014./2015. mācību gadā Erasmus + programmas ietvaros studējusi glezniecību Horvātijas Mākslas akadēmijā, Zagrebā, kā arī piedalījusies grupu izstādēs kopš 2012. gada –Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Horvātijā.

Pasākumu ciklā "Pārdaugava stāsta" tiek uzaicinātas ievērojamas personības – galvenie stāstnieki, kuri noteiktu dzīves posmu ir pavadījušas Pārdaugavā. Stāstu vakari tiek veidoti mērķtiecīgā formā, sarunas laikā virzoties caur noteiktām Pārdaugavas apkaimēm vai koncentrējoties uz īpašām un nozīmīgām personībām Pārdaugavā. Tiek vākti un apkopoti subjektīvi atmiņu stāsti par Pārdaugavas vietām un cilvēkiem, komponējot šos stāstus ar attēliem no stāstnieku personiskajiem un citiem pieejamajiem arhīviem, kā arī senām kartēm, fotogrāfijām, vēstulēm, skaņām un citiem materiāliem.

Pasākumu aicināti apmeklēt un aktīvi piedalīties pārdaugavieši, studenti, seniori un jebkuras pasaules vietas iedzīvotāji, kuriem interesē vide, cilvēki un stāsti, kas ir aiz tiem.

Pasākums notiks Vīnu veikala zālē, Kalnciema ielā 35. Ieeja 4.50 EUR, studentiem un pensionāriem 1.50 EUR.

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Sekojiet Kalnciema kvartāla programmai: www.kalnciemaiela.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
chpoknul.icu

Morris

Hello. And Bye.

XRumerTest

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock


ienāktreģistrēties