Akcija "Vējdzirnavas"

Dānijas Kultūras institūts, 10.08.2010., 08:10

Piektdien, 13. augustā plkst. 17:00 Vecrīgā Pēterbaznīcas laukumā norisināsies vējdzirnavu modeļa veidošana ar cilvēku palīdzību.

Akcija "Vējdzirnavas"Unikālo akciju "Vējdzirnavas" organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Dānijas Karalistes vēstniecību izstādes "Būvējot ilgtspējīgu telpu" ("Building Sustainable Communities") ietvaros. Ar vairāku simtu cilvēku palīdzību ir iecerēts izveidot 20 metrus garas vējdzirnavas baltā un zaļā, kas simbolizē ekoloģisku dzīvesveidu. Akcijas mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgas, videi draudzīgas un drošas arhitektūras daudzveidīgajām iespējām. Mūsu telpu veido ne tikai ēkas, bet arī – un galvenokārt – cilvēki. Organizējot šo akciju un piesaistot vairākus simtus cilvēku, mēs vēlamies izveidot dzīvu ilgtspējīgas un videi draudzīgas dzīves simbolu. Tiek gaidīti visi interesenti, kas vēlas piedalīties aizraujošā vējdzirnavu modeļa tapšanā un saņemt pasākuma T krekliņu.

13. augusta vējdzirnavu akcijas process un gala rezultāts tiks filmēts un fotografēts gan no zemes, gan no Pēterbaznīcas torņa. Īpaši šim mērķim ir uzaicināts izcils dāņu fotogrāfs Miklos Szabo.

Galvenais jautājums, uz ko akcijas un izstādes rīkotāji grib rast atbildes, ir : "Kā būtu, ja arhitektūra varētu mainīt pasauli?" Dažus no iespējamajiem atbilžu variantiem uz šo jautājumu var rast, apmeklējot izstādi "Būvējot ilgtspējīgu telpu", kas apskatāma Rīgas Domes 2. stāva foajē līdz 14. augustam.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties