Koku sēšanas un stādīšanas akcijā "Skābeklis" plāno iesēt 20 000 ozolu

Ilze Filmanoviča, 05.10.2010., 18:17

Lai dotu savu pienesumu un atbalstu Latvijas pagātnes, tagadnes un nākotnes piemiņas vietai – Likteņdārzam, koku sēšanas un stādīšanas akcijas "Skābeklis" ietvaros 20. oktobrī Jelgavas kokaudzētavā plānots iesēt 20 000 ozolu.

5000 skaistākie ozolu stādi Koku sēšanas un stādīšanas akcijā "Skābeklis" plāno iesēt 20 000 ozoluvēlāk tiks pārstādīti Likteņdārza teritorijā. Lai realizētu šo ieceri un iesētu nepieciešamo ozolu skaitu, skolēni un citi aktīvisti visā Latvijā līdz 15. oktobrim ir aicināti piedalīties "Zīļu mačos" jeb zīļu vākšanas sacensībās.

Sacensību uzdevums ir savākt pa 1 kg zīļu no vismaz 5 dažādiem ozoliem, iemūžināt vākšanas procesu fotogrāfijās un uzrakstīt stāstu par to, kāpēc Latvijai būtu jākļūst ar zaļāko valsti pasaulē un kas būtu jādara, lai tā notiktu. Sacensībās aicināti piedalīties klašu kolektīvi un ģimenes ar bērniem. Radošākās klases saņems balvās finansējumu ekskursijai, kopumā Ls 600 vērtībā, savukārt visčaklākā zīļu vācēju ģimene tiks apbalvota ar iespēju pavadīt brīvdienas rekreācijas centrā "Spāre" vai "Ezernieki".

Plašāka informācija par "Zīļu mačiem" un pieteikuma anketas atrodamas projekta mājas lapā www.skabeklis.lv. Akcijas "Skābeklis" organizatori atgādina, ka, iesējot tikai vienu zīli un izaudzinot no tās ozolu, mēs ne tikai padarām Latviju zaļāku, bet arī nodrošinām vienu Latvijas iedzīvotāju ar nepieciešamo skābekļa daudzumu.

Visas Latvijas koku sēšanas un stādīšanas akcija "Skābeklis" tika uzsākta šā gada maijā. Akcijas mērķis ir padarīt Latviju par vienu no zaļākajām valstīm pasaulē. Tās ietvaros apmēram 700 Latvijas skolu 5. un 6. klašu skolēni, dažādu uzņēmumu un organizāciju pārstāvji, kā arī vairāki tūkstoši Latvijas iedzīvotāju iesēja 2 177 063 egļu un priežu. Plānots, ka projekts noslēgsies 2011. gada jūnijā, kad vairāk nekā 2 miljoni iesēto koku būs izauguši tik lieli, lai tos stādītu mežā un ļautu augt pašu spēkiem. Akciju "Skābeklis" īsteno a/s "Latvijas valsts meži" un SEB banka.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties