Aizvadīta muzeju nakts

Inita Paegle, 19.05.2015., 16:09

Pagājušo sestdien, 16. maijā Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā liriskā Raiņa un Aspazijas atmosfērā tika aizvadīta ikgadējā Vislatvijas Muzeju nakts 2015.

Aizvadīta muzeju naktsMuzeju naktī Latgales mākslas un amatniecības centra durvis saviem apmeklētājiem vēra Rainis ar Aspazija, un lika klejot pa dzejnieku daiļrades atstātajām pēdām.

Vakara centrālais pasākums, kas ik pa laikam lika aizrauties apmeklētāju elpai, bija smilšu kino mākslinieces Gunas Zanderes veidotās, brīvo domu lidojuma ainas. Brīžos starp paraugdemonstrējumiem, īpaši veidotos smilšu galdus aizņēma lielāki un mazāki bērni ar saviem vecākiem, kur bērnu mazie pirkstiņi, mākslinieces vadībā, atstāja savus īpašos, bet tomēr tik gaistošos zīmējumus.

No vēsturiskās amatniecības ekspozīcijas plūda spēcīgs piparmētru aromāts. Sēlijas ziepnīcas meistars Andris Romanovskis demonstrēja piparmētru ziepju vārīšanas procesu, ziepju galvenās sastāvdaļas kā arī atklāja dažādas meistara gudrības un ieteikumus ziepju vārīšanā. Tāpat ikviens interesents varēja iegādāties jau gatavas meistara darinātās ziepes.

Muzeju nakts aktivitātes nodrošināja ne tikai viesmākslinieki, bet arī vietējie Līvānu novada meistari līga Bernāne un Eleonora Pastare, kas pūlējās līdz pat pēdējai darba stundai un apmeklētājus iesaistīja tādās radošajās darbnīcās kā kreppapīra ziedu veidošanas darbnīcā un māla saulīšu darināšanas darbnīcā.

Tāpat apmeklētāji varēja skatīt pastāvīgās ekspozīcijas "Amatnieki Latgalē 19. -20. gs.", "Līvānu stikla muzejs", vēsturisku izstādi "Veļas diena", pēc Raiņa un Aspazijas daiļrades motīviem veidotas multfilmas, krāsot un minēt trūkstošos vārdus dzejoļu rindās. Cik radoša un daudzveidīga ir abu autoru daiļrade tik daudzveidīgas bija arī Latgales mākslas un amatniecības centra organizētās aktivitātes. Apmeklētāju interese un vēlme piedalīties palielinās ar katru gadu, tādējādi liekot muzeju nakts organizatoriem meklēt arvien jaunus veidus kā pārsteigt savus apmeklētājus, nu jau nākošajā 2016. gadā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties