Aicina uz laikmetīgās dejas performanci "Tur un tagad. Steihens"

Nataļja Sujunšalijeva, 10.08.2015., 07:29

Ceturtdien, 2015. gada 13. augustā, plkst. 19.00 kultūras un izklaides programmas "Ars Rezumē" ietvaros Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" (Vecrīgā, Torņa ielā 1) norisināsies starpdisciplināro mākslu grupas "Idea Gnosis" laikmetīgās dejas performance "Tur un tagad. Steihens".

Reklāmas attēls "Ars Rezumē" pasākumam 13.08.2015. Publicitātes foto13. augusta vakarā "Arsenāls" aicina baudīt performanci, kas tapusi kā refleksija par leģendārā amerikāņu fotogrāfa Edvarda Steihena (Edward Steichen, 1879–1973) darbiem un suģestējošās estētikas rokrakstu, ko var iepazīt izstādē "Edvards Steihens. Fotogrāfija".

Mākslinieka fotogrāfiju pasauli apdzīvo tēli, kas balansē uz realitātes un sapņa robežas – hipnotiskas dīvas un ēteriskas dievietes, slaveni aktieri, mūziķi un sportisti, politiķi un baņķieri, augstākās sabiedrības dāmas un džentelmeņi. Veiksmes mirdzums, dramatiski skatieni, slaidi kakli, garas vakarkleitas un tumši uzvalki. Noslēpumainas līniju spēles, mēnessgaisma, dārzi, jutekliski ziedi un idilliskas saules pielietas ainavas.

Savos nomoda sapņos, ļaujoties ekrāna vai mūzikas valdzinājumam, ikkatrs no mums uz brīdi var nonākt šajā pasaulē – iemīlēties kino zvaigznē, kļūt par pielūgsmes objektu, dejot Atēnu templī, dzīvot traģiskā varoņa vai aristokrāta dzīvi. Tomēr lidojumam neizbēgami seko atgriešanās ikdienas realitātē.

Iedzīvojoties fotogrāfiju uzburtajos tēlos un stāstos, performances dalībnieki un dalībnieces pauž personīgo attieksmi pret cilvēka identitātes nepatstāvību un sapņu lomu savā dzīvē. Priekšnesums ietver arī dzīvo oriģinālmūziku un multimediālus elementus, taču tikai tik daudz, lai izceltu iesaistīto tēlu mainīgās būtības.

Uz laikmetīgās dejas izrādi laipni aicināts ikviens! Ieeja pasākumā brīva.

Performances "Tur un tagad. Steihens" radošā grupa: Simona Orinska – režija, horeogrāfija; Viktorija Eksta – performances ideja, tērpi, video, projekta koordinācija, kustība; Erna Daudzvārde, Alda Rūsiņa, Grieta Logina, Raisa Breslava, Anna Egle – kustība; Ieva Tihovska – kustība, muzikālās daļas koordinācija; Diāna Dreimane – kustība, vijole; Andrējs Krūmiņš – gaisma.

Kopš 2008. gada Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā saviem apmeklētājiem kultūras un izklaides programmu "Ars Rezumē". Tuvojoties lielās izstādes noslēgumam, LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" iepriekš izziņotā ceturtdienas (vai citas dienas) vakarā tiek rīkots īpašs tematisks pasākums – koncerts, performance, kino vakars utt.

Programmas mērķis ir paplašināt "Arsenāla" piedāvāto pasākumu klāstu un radīt atvērtu, auditorijai draudzīgu publisko telpu, kurā pulcēties ne tikai uz izstādes apskati. "Ars Rezumē" pasākumi tiecas veicināt dažādu jomu starpdisciplināru sadarbību un inovatīvu formātu jaunradi. Muzeja īpašie viesi ir mūziķi, aktieri, dzejnieki, dejotāji un citas radošas personības un apvienības.

Aicinām ikvienu izbaudīt "Ars Rezumē" vakaru piedāvāto satura un formas daudzpusību un jauko atmosfēru!

Izstāde "Edvards Steihens. Fotogrāfija" Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" skatāma līdz 2015. gada 6. septembrim.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties