Aicina uz ikgadējo pasākumu "Zelta griezums"

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola, 16.04.2015., 12:02

Ar starptautiski atzīto keramiķu - Ingūnas Skujas un Melisas Breidenas personālizstādes atklāšanu Liepājā 20. aprīlī pulksten 17:00 aizsāksies jau astotais radošās izcilības pasākums "Zelta griezums".

Keramiķu tandēma "Skujabraden" izstādeTas apmeklētājiem piedāvās bezmaksas izstādes, lekcijas, godalgotā džeza saksofonista Toma Rudzinska kvarteta koncertu, balvas "Zelta griezums" pasniegšanu un Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu darbu modes skati.

Pasākums "Zelta griezums" tika iedibināts ar mērķi runāt par radošo izcilību, par tiekšanos pēc ideālā, proporcionālā, skaistā. Ideja paredz apzināšanos, ka lietu kopums veido perfektu un skaistu kopainu. Šādi Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola sadarbībā ar biedrību "Kurzemes radošās industrijas attīstības centrs" aktualizē gan mākslas lomu sociālekonomiskajā situācijā, gan radošā potenciāla apzināšanās nepieciešamību un estētisko vērtību saglabāšanas nepieciešāmību.

Ik gadu, organizējot pasākumu "Zelta griezums", tiek meklētas aktuālas tēmas, kas saistošas ne tikai Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņiem un pasniedzējiem, bet arī visas Latvijas mākslas vidusskolām, augstskolām, māksliniekiem, bērnu vecākiem, kas ir pārdomās par savu bērnu nākotni un apgūstamo profesiju. Tāpēc šogad pasākuma "Zelta griezums" lekciju ciklam, kas notiks 15. maijā no pulksten 12:00 līdz 16:30, dota tēma "Nākotnes profesijas". Kā uzsver viens no uzaicinātajiem lektoriem sociālantropologs Viesturs Rudzītis, ne tikai Latvijā reģionos un pilsētās notiek sarukšanas procesi, tādi notiek arī attīstītajās Eiropas valstīs, tāpēc ir jākoncentrējas uz reģionu attīstību iedzīvotāju skaita sarukšanas kontekstā. Līdz ar to no jauna jādefinē, kā turpmāk dzīvot, jo nākotnē šie sarukšanas procesi tikai turpināsies.

Pasākuma ietvaros saskaņā ar izstrādāto profesionālās izcilības balvas "Zelta griezums" nolikumu, tiks apbalvoti izvirzītie Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas absolventi, kas saņems īpaši dizainētu un Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā izgatavotu piemiņas balvu par sasniegumiem profesionālajā joma 2014. gadā, kā arī tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu pedagoģijā.

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas zālē tiks atklāta Ingūnas Skujas un Melisas Breidenas personālizstāde. Keramiķu tandēma "Skujabraden" mākslu raksturo sociāli un politiski mūsdienīgas tēmas. Mākslas kritiķi raksta, ka tēmas dažbrīd pat ir griezīgi asas un nežēlīgas, demonstrējot nepievilcīgo dzīves realitāti absolūti negaidītā pavērsienā. Pavirši skatoties, virtuozais gleznojums uz baltās porcelāna virsmas vedina domāt par romantiku, trauslumu un izsmalcinātu austrumniecisku šarmu, taču, pavērojot ilgāk, atklājas tēlu un sižeta deformācijas, zemteksti, pārsteidzošas līdzības un asociācijas, kas ikdienā pat neienāk prātā.

Ar visu pasākuma "Zelta griezums" programmu iespējams iepazīties Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas mājas lapā www.ldmv.edu.lv un pasākuma sociālajā profilā www.facebook.com/zeltagriezums.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties