Aicina skolēnus pieteikties kinodarbnīcās "Rainis ir"

Marta Bite, 23.09.2015., 09:55

Raiņa un Aspazijas jubilejas gadā Nacionālais kino centrs rīko animācijas un filmu darbnīcas skolēniem "Rainis ir...", aicinot veidot 3-5 minūšu īsfilmas pēc Raiņa dzejas motīviem.

Aicina skolēnus pieteikties kinodarbnīcās "Rainis ir"Animācijas darbnīcās uzņem skolēnus no 8-15 gadiem, filmu darbnīcās – no 16-18 gadiem.

Interesentiem līdz 30. septembrim jāsūta pieteikums uz rainisir@nkc.gov.lv, pieteikumā jānorāda darbnīca, kurā vēlas piedalīties, vārds, telefona numurs, iepriekšējā pieredze filmu veidošanā (nav obligāta) un Raiņa dzejolis, ko vēlas pārvērst filmā.

Filmu darbnīcas vidusskolēniem vadīs režisori Juris Poškus (no 5.-21. oktobrim, pirmdienās un trešdienās plkst. 16.00) un Dāvis Kaņepe (no 10.-26. novembrim, otrdienās un ceturtdienās plkst. 16.00), filmēšana notiks nedēļas nogalēs pēc individuāla plāna. Multenkulten animācijas darbnīcu vada animatori Kristīna Ratniece un Ivars Šmits, nodarbības notiks no 28. oktobra līdz 1. novembrim katru dienu, plkst. 11.00 - 14.00. Visas nodarbības ir bez maksas un notiek Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3.

Režisors Juris Poškus kino izglītību ieguvis ASV, uzņēmis spēlfilmas "Kolka Coo" (2011) un "Monotonija" (2007), dokumentālo filmu "Bet stunda nāk" (2003) u.c., viņa filmas vairākkārt apbalvotas Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps". Režisors Dāvis Kaņepe kino studējis Itālijā, uzņēmis īsmetrāžas spēlfilmu "Kust" (2007), dokumentālo filmu "Vadātājs" (2013) LTV cikla Latvijas kods ietvaros, izveidojis un attīstījis jauniešu vidū populāro Kaņepes kultūras centru.

Dalība radošajās darbnīcās ir iespēja darboties kopā ar pieredzējušiem profesionāļiem un saprast, kā notiek filmēšanas un animācijas veidošanas process. Tā kā filmēšanai nepieciešamās tehnoloģijas ir plaši pieejamas, iegūtās zināšanas dalībnieki varēs izmantot turpmāk, darbojoties patstāvīgi. Darbnīcās dalībnieki attīstīs radošas idejas par to, kā Raini var uztvert mūsdienās, kādas pārdomas un emocijas tas raisa un kā idejas pārvērst mūsdienīgā medijā – animācijā un filmā. Animācijas darbnīcā dalībnieki apgūs stop motion animācijas tehniku, radīs tēlus, mācīsies, kā atainot kustību, izveidos skaņas noformējumu savām animācijas filmām. Filmu darbnīcās dalībnieki apgūs filmēšanas pamatus, attīstīs scenārijus un nofilmēs savas īsfilmas, balstoties Raiņa dzejā, kam piemīt tāda daudzpusība, ka katrs var to interpretēt atbilstoši savam pasaules redzējumam un atrast tur visu iespējamo – revolucionāras noskaņas, mīlas liriku, dziļu filozofiju vai bērnu dzejas klasiku.

Ar projektu "Rainis ir" Nacionālais kino centrs turpina programmā Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta realizētā projekta "Rīgas kino" aizsāktās kinoizglītības aktivitātes bērniem un jauniešiem. Projektu īsteno Nacionālais kino centrs, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālā bibliotēka.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties