Bānītis aicina kopīgi sagaidīt pavasara saulgriežus

Marina Deļikatnaja, 22.03.2010., 08:10

4. aprīlī Gulbenes – Alūksnes šaursliežu dzelzceļā tiek organizēts Lieldienu pasākums.

Kopā ar Bānīša LieldieBānītis aicina kopīgi sagaidīt pavasara saulgriežusnu zaķi plkst. 13:00 no Gulbenes dzelzceļa stacijas dosimies jautrā braucienā uz ierasto svētku norises vietu — meža ieloku pie Papardes stacijas, lai kopā atzīmētu pavasara un saules atnākšanu.

Līdzīgi kā citus gadus aicinām piedalīties tradicionālajās svētku izdarībās un atrakcijās, kopā ar Lieldienu zaķi iesim rotaļās un svinēsim gaismas un dzīvības uzvaru pār tumsu.
Bānīša Lieldienu zaķis kopā ar lielajiem un mazajiem viesiem aktīvi darbosies radošo zaķu darbnīcā. Līdzās tradicionālajiem Lieldienu rituāliem kā olu krāsošana un ripināšana, piedalīsimies dažādās olu kaujās un spēlēs, lai iegūtu dzīves sparu uz visu turpmāko gadu, jo senie latvieši ticēja, ka veicot ar olām dažādas Lieldienu izdarības, dzīvības spēks, kas tām piemīt, pāriet uz cilvēkiem un dzīvniekiem.

Pavasara saulgriežu svinētājiem būs iespēja nobaudīt gardu Lieldienu maltīti "Meža krodziņā", izšūpoties un doties izjādēs ar zirgiem. Pēc svinībām plkst.16:45 atgriezīsimies Gulbenes dzelzceļa stacijā.

Sīkāka informācija, iepriekšēja biļešu rezervēšana pa tālruņiem 20228884; 64473037 vai e-pastu irena@banitis.lv. Biļetes cena 4 Ls (vilciena biļete + piedalīšanās pasākumā), bērniem līdz 6 g.v. (ieskaitot) – pasākums par brīvu.

Der atcerēties, ka Gulbenes – Alūksnes bānītis ir vienīgais regulāri kursējošais šaursliežu vilciens Baltijas valstīs, kā arī valsts nozīmes kultūras piemineklis. Līdzās Lieldienu braucienam Gulbenes – Alūksnes šaursliežu dzelzceļā šogad tiks organizēti vēl citi atpūtas un izklaides pasākumi, bet ikdienā vilciens kursēs tāpat kā līdz šim — pēc jaunā kustības grafika.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


ienāktreģistrēties