2000 cilvēku apmeklē Spīķeru dokumentālo nakti

Rolands Puhovs, 04.08.2007., 11:27

Nesen tapušas dokumentālās filmas un kino klasika, mūziķu uzstāšanās uz skatuves un gājēju tunelī valdzināja vairāk nekā 2000 apmeklētāju, kas vakar, 2. augustā, bija ieradušies uz Spīķeru dokumentālo nakti.

„Spīķeri ir atdzīvojušies pēc simt gadu klusēšanas. To noliktavas funkcija vairs nav aktuāla mūsdienās un ēkām tagad ir jauns izmatošanas veids – Spīķeri kalpos par visiem pieejamu kultūras un atpūtas vietu Rīgas centrā. Būtiski, lai senos spīķerus vairs neizmantotu preču pārkraušanai tirgus vajadzībām, bet gan jaunas pilsētvides radīšanai. Gājēju tuneļa atvēršana ir simbols kvartāla atvērtībai viesiem un kultūras notikumiem”, saka Uldis Dinne, viens no Spīķeru kvartāla ēku īpašniekiem.

Dokumentālā kino nedēļa turpinās arī 3. – 5. augustā kinoteātrī K. Suns, kur būs iespēja noskatīties pilnu programmu ar filmām no visas Eiropas un piedzīvot arī vairākās Latvijas pirmizrādes – Baltijas Filmu un mediju skolas (Igaunija), Latvijas Kultūras akadēmijas, ZeLIG dokumentālā kino, televīzijas un jauno mediju skolas (Itālija) un Eiropas sociālā dokumentālā kino sadarbības tīkla ESoDoc studentu dokumentālo filmu programmas, kā arī Latvijas dokumentālā kino leģendas.

Spīķeru dokumentālā nakts bija pirmais vērienīgais Spīķeru kvartāla iedzīvināšanas pasākums. Iecerēts, ka Spīķeri – kvartāls starp Maskavas, Turgeņeva un Krasta ielām – pārvērtīsies modernā, sabiedrībai pieejamā pilsētvidē, līdzīgi kā noliktavu un rūpnīcu rajoni Londonā, Oslo, Hamburgā un daudzās citās Eiropas vecpilsētās. Pašreiz jau tiek atjaunotas Spīķeru ķieģeļu fasādes, uzlikti jauni vēsturiskie dakstiņu jumti un izgaismotas vecās noliktavas.

Kino programma: www.spikeri.lv  un www.kinogalerija.lv  


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties