19. gadsimta burinieks Briggen Tre Kronor piestāj Liepājā

Mārtiņš Gineitis, 02.09.2010., 11:10

Viens no skaistākajiem šī laikmeta kuģiem ar SEB bankas atbalstu šoruden apceļo Baltijas jūru, lai pievērstu sabiedrības uzmanību ekoloģiskiem jautājumiem, dabas aizsardzībai un jūras atveseļošanai.

Jau, ot19. gadsimta burinieks Briggen Tre Kronor piestāj Liepājārdien, 7. septembrī tas viesosies arī Liepājas ostā.

Kuģa kapteinis un SEB bankas Liepājas komanda aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus uz Promenādi, kur Briggen Tre Kronor pietauvosies 7. septembra rītā, un no plkst. 12:00-15:00 būs atvērts visiem interesentiem. Liepājas iedzīvotāji un ģimenes ar bērniem tiek aicinātas apmeklēt burinieku, lai iepazītos ar kuģi, satiktos ar Pasaules dabas fona pārstāvi Pandu un uzklausītu padomus, kā pasargāt Baltijas jūru no bojāejas. Apmeklētāji par pareizām atbildēm uz jautājumiem par Baltijas jūru un SEB banku, tiks cienāti arī ar saldumiem.

Īpaši tiek gaidīti skolēni, kuriem šī būs iespēja ne vien apskatīt, aptaustīt un izstaigāt vēsturisku burukuģi, bet arī saprotamā veidā uzzināt par veidiem, kā katrs no mums var palīdzēt Baltijas jūrai kļūt tīrākai. Kuģis Liepājas ostā uzkavēsies līdz plkst. 21.00.

Briggen Tre Kronor jeb baltais burinieks, kas tapis pirms vairāk nekā 100 gadiem, daudzus gadus pavadīja, nogrimis jūras dzelmē, līdz, entuziastu izcelts un atjaunots, atkal ieraudzīja dienas gaismu. Kopš tā laika kuģa burās atkal pūš Baltijas jūras vēji, kamēr tā apkalpe interesentiem demonstrē ne vien autentisku burāšanas pieredzi, bet arī vērš uzmanību uz ekoloģiskajām problēmām, kas skar mūs visus.

Brašu ceļavēju, un tiksimies uz Briggen Tre Kronor klāja!
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties