Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm martā

Liene Jakovļeva, 16.12.2015., 13:13

17. decembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm martā.

To vidū ir divas pirmizrādes – Antona Čehova "Trīs māsas" Lielajā zālē un Agotas Kristofas "Lielā burtnīca" Mazajā zālē.

Andreja Žagara iestudētās Antona Čehova drāmas "Trīs māsas" pirmizrāde paredzēta 24. martā. Provinces pilsētā izglītota ģimene pulcē ap sevi vietējo inteliģenci. Olga ir skolotāja, kurai darbs nesagādā prieku, lāsi pa lāsei izsūcot gan spēku, gan jaunību. Maša jūtas nelaimīga savā laulības dzīvē, kaut arī vīrs viņu padevīgi mīl. Irina sapņo par piepildītu dzīvi, taču nevar atrast cilvēku, kuru spētu iemīlēt. Viņu dzīves drāma slēpjas nevis liktenīgos notikumos, bet gan ikdienišķajā dzīves tecējumā – tās dzīves, kura mēdz aizplūst garām, kamēr mēs runājam par to, kā labāk dzīvot. Un bezdibenis starp sapņiem un realitāti kļūst arvien dziļāks. Kaut arī pats autors, kā vienmēr, bija pārliecināts, ka sarakstījis "jautru komēdiju", "Trīs māsas" ir poētisks, rūgta optimisma pārpilns stāsts. Luga, kas rakstīta pēc Maskavas Dailes teātra pasūtījuma (1900), nu jau vairāk nekā 100 gadus nepazūd no pasaules teātru skatuvēm, atgriežoties arvien jaunās skaņās – iemiesojot dzīves poēziju, pēc kuras joprojām turpinām ilgoties. Lomas atveidos Artūrs Skrastiņš, Ērika Eglija, Kristīne Nevarauska, Ieva Segliņa, Dārta Daneviča, Aldis Siliņš, Juris Žagars, Lauris Dzelzītis, Gints Andžāns, Juris Kalniņš, Mārtiņš Počs, Edijs Zalaks, Juris Strenga un Ilze Vazdika.

23. martā Mazajā zālē notiks pirmizrāde "Lielā burtnīca", ko iestudēs režisors Pēteris Krilovs, kurš veidojis arī ungāru izcelsmes rakstnieces Agotas Kristofas romāna dramatizējumu. No Lielās Pilsētas dvīņu brāļus atved uz Mazo Pilsētu pie Vecāsmātes, kuru ļaudis sauc par Raganu. Savukārt viņa brāļus sauc par "kuces bērniem". Lūkass un Klauss ir viens cilvēks. Viņi domā un rīkojas kopā. Viņi ir blakus ik mirkli un jebkur. Viņi dzīvo citā pasaulē – savā pasaulē. Un, lai izdzīvotu, apgūst gluži necilvēcīgas prasmes. Ungāru izcelsmes rakstniecei Agotai Kristofai romānā "Lielā burtnīca" (1987, nosaukums tiek tulkots arī kā "Melu burtnīca") ir izdevies gandrīz vai bībeliski būvētā romāna sižetā skarbi aprakstīt līdz sīkumiem precīzu cilvēku dzīvi, kaisli un alkas totalitāra režīma valstī. Skatītāji, kuri kaut nedaudz pieredzējuši vai tikai dzirdējuši par visas Austrumeiropas murgaino pieredzi no II Pasaules kara beigām līdz PSRS sabrukumam, kā līdzībā vai pasakā izies cauri cilvēka smagai, nerimtīgai cīņai par brīvību un cilvēcību. Šis ir robežstāsts par cilvēkiem, brāļiem, valstīm, par to, kā dzīvot nevajadzētu un pēc Dieva likumiem nedrīkst, bet šis stāsts ļoti modina ilgas dzīvot. Dvīņu brāļi šķiras, lai pēc daudziem gadiem satiktos un salīdzinātos ieguvumos un zaudējumos. Bet varbūt viss ir pavisam citādāk, realitāte mūs pieviļ, un dzīve pārspēj gaidīto visnegaidītākajā veidā – arī latviešiem tuva, pazīstama kolīzija. Jauniestudējumā spēlēs Dainis Grūbe, Artūrs Dīcis, Indra Briķe, Aija Dzērve, Ivars Auziņš, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Vita Vārpiņa, Artis Robežnieks, Pēteris Liepiņš, Juris Bartkevičs, Gints Grāvelis, Sarmīte Rubule, Dainis Gaidelis un Kaspars Zāle.

Marta piedāvājums par īpašo cenu būs Gistava Flobēra melodrāma "Bovarī kundze" 1. martā. Uz šo izrādi visu biļešu cena būs 5 un 7 EUR.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Teātra izrādes

[ pievienot informāciju ]


Warning: include(/app/hc.lv/inc/boxes/events.php): Failed to open stream: No such file or directory in /app/core/boxes/show_theatre.php on line 3

Warning: include(/app/hc.lv/inc/boxes/events.php): Failed to open stream: No such file or directory in /app/core/boxes/show_theatre.php on line 3

Warning: include(): Failed opening '/app/hc.lv/inc/boxes/events.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /app/core/boxes/show_theatre.php on line 3
ienāktreģistrēties