Preiļu mākslinieka Voldemāra Kokoreviča gleznu izstāde

Inita Paegle, 14.05.2015., 06:48

Šogad, visu maija mēnesi Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē skatāma Preiļu mākslinieka Voldemāra Kokoreviča gleznu izstāde.

Voldemāra Kokoreviča gleznas "Pastaiga" reprodukcijaIzstādē Latgales mākslas un amatniecība centrā skatāmas vairāk kā divdesmit mākslinieka Voldemāra Kokoreviča gleznas. Gleznās, visā savā krāšņumā, attēlota Latvijas vicu četru krāšņo gadalaiku ainava.

Voldemārs Kokorevičs ir dzimis 1957. gadā Daugavpils rajonā, mācījies Naujenes, Naudaskalna pamatskolā un Aglonas vidusskolā. 1978. gadā absolvējis Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolu, iegūstot Dekoratīvās noformēšanas nodaļas diplomu. Līdz 1992. gadam strādājis Preiļu siera rūpnīcā par mākslinieku – noformētāju. Tomēr kaitīgo darba apstākļu dēļ mākslinieks uzsāk individuālo darbību vizuālajā mākslā, kā arī papildus nodarbojas ar interjera dizainu un kokgrebumiem.

Voldemārs Kokorevičs, kā atzīst viņa talanta cienītāji un pazinēji, ir idejām bagāts un radošs cilvēks. Savos mākslas darbos pielieto dažādas tehnikas un materiālus. Darbi veidoti tādos materiālos kā kokā, plastmasā, stiklā un uz audekla. Nodarbojas arī ar dizainu un telpu noformēšanu, bet sirdslieta vienmēr ir bijusi gleznošana. Jau kopš 1985. gada mākslinieks Voldemārs Kokorevičs ar saviem darbiem regulāri piedalās dažādās izstādēs.

Visus tos, kurus ir ieinteresējusi izstāde, to varēs apskatīt līdz šī gada 9. jūnijam Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties