Voldemāra Johansona izstāde- skaņu instalācija Concord

http://johansons.info, 05.07.2010., 15:14

Jau ziņots, ka Xii Starptautiskā jauno mediju kultūras festivāla ietvaros Māksla+komunikācijas 2010 tika atklāta skaņu un mediju mākslinieka Voldemāra Johansona izstāde Concord.

Concord ir elektromagnētisks stīgu instruments, kura veidošanu iedvesmojuši antīkās pasaules un mūsdienu priekšstatu par pasaules kārtību un saskaņu kolīziju. Tā skanējumu rada telpā izvietotu pašrezonējošu stīgu tīklojums. Stīgu spriegojums un atbilstošie skaņu augstumi veido noteiktu muzikālu rindu, kuras rezultāts ir harmonisks akords.

Par mākslinieku - "Autors studējis Hāgas Sonoloģijas institūtā, piedalījies ar mediju un skaņu mākslu saistītos projektos, kā arī bijis vairāku teātra izrāžu skaņu un mūzikas režisors. Voldemāra Johansona darbi- eksperimentālas ūdens, gaismas un skaņas instalācijas un kompozīcijas- ir balstīti mākslas un zinātnes sinerģijā. V.Johansons izmanto dabas un atmosfēras parādību datus– vēja stipruma, elektromagnētisko viļņu spektra u.tml. –, tos pēta, apstrādā un atspoguļo vizuālā un skaņas pieredzē, kas skatītājiem paver jaunas estētiskās uztveres robežas. Kritiķi izceļ mākslinieka spēju komplicētās fizikas un tehnoloģiju zināšanas pārraidīt vizuāli efektīvās un citas maņas iesaistošās fascinējošās izpausmēs."

Izstāde atvērta no 6.-10. jūlijam, no plkst. 15.00-19.00 Rixc Mediju Telpā (11. Novembra Krastmalā 35, ieeja no Minsterejas ielas).
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties