Vaska figūru izstāde no Sanktpēterburgas tiek pagarināta

Karlīne Cercina, 14.03.2010., 12:29

Valmierā, mākslas "Galerijā Laipa" līdz 28. martam būs iespēja aplūkot Vaska figūras no Sanktpēterburgas vaska figūru muzeja kolekcijas: Kleopatra, Anubis, Osiris, Nefertiti, Hitlers, Ruzvelts, Staļins, Papa Rimskijs, Čarlijs Čaplins, Franks Sinatra, Gagarins, Kolumbs, Lēdija Diāna, Hamlets un citas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis atstāj vērtējumu par izstādi galerijas viesu grāmatāPēc valmieriešu lūguma, vaska figūru izstāde no Sanktpēterburgas tiek pagarināt par divām nedēļām. Mākslas "Galerijas Laipa" darbinieki aicina izmantot unikālo iespēju apmeklēt izstādi katru dienu no plkst. 10:00 – 19:00 un svētdienās no plkst.11:00 – 19:00.

Izstādes kurators Armens Arutjunjans informēja, ka figūras ir tikai neliela daļa no Sanktpēterburgas vaska figūru kolekcijas. Tēlnieki, grimētāji, šuvēji, kurpnieki, frizieri un citi sava aroda pratēji gādājuši, lai vaska figūras izskatītos atbilstoši to prototipam. Vaska figūras iztur līdz mīnus 40 un līdz plus 40 grādiem pēc Celsija, pateicoties krievu zinātnieku radītajai vaska receptei, kurā precīzi var atveidot cilvēka ādas tekstūru.

Kā atzīst viens no izstādes apmeklētājiem: "Jauki, ka nekur nav jābrauc, lai redzētu smalku cilvēku roku darbu, lai skatītu vaigā vēsturiskas personības. " Valmiera ir vienīgā vieta Latvijā, kur plašākai sabiedrības daļai tiek atklāta vēsturiskā vaska figūru ekspozīcija no Sanktpēterburgas. Mākslas "Galerijas Laipa" darbinieki aicina Valmieras un tuvākās apkārtnes skolas apmeklēt izstādi, kas ir kā vēstures stunda par pasaulē tik aprunātajām personībām – Hitleru, Staļinu, Kleopatru, Kolumbu un citiem. Izstādes apmeklējumu papildina izstādes kuratora Armena Arutjunjana stāstītie stāsti gan par figūru tapšanas procesu, gan par attēloto personu īpatnībām un mītiem.

"Vaska figūru izstāde – šādā kvalitātē un vēsturisko figūru apjomā – kaut kas neredzēts Valmierā!" atzina Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis.

Izstāde būs apskatāma katru dienu nama darba laikā – ieeja pieaugušajiem - 2 lati, pensionāriem, skolēniem un studentiem – 1,5 lati.

Atbalstītāji: Valmieras pilsētas pašvaldība.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties