Kolekcija ar vairāk kā 100 retro-fotokamerām viesosies Rīgā

Baltijas Lomogrāfijas Biedrība, 10.08.2010., 07:58

Šī vienreizējā izstāde no 24.augusta līdz 17.septembrim būs apskatāma Galerijā "Tasty", Martas ielā 1.

Ceļojošā izstādKolekcija ar vairāk kā 100 retro-fotokamerām viesosies Rīgāe ar nosaukumu "Diana Pasaules Tūre" aizsākās Honkongā: līdz šim brīdim tā ir pabijusi Tokijā, Seulā, Porto, Lisabonā, Madridē, Barselonā, Parīzē, Šanhajā, Ņujorkā, Londonā, Berlīnē un beidzot tā nonākusi arī pie mums - Rīgā!

Izstāde sastāv no trim daļām: Dītriha kolekcija – iespaidīga retro kameras "Diana" klonu kolekcija, ar vairāk kā 100 eksemplāriem. 10 Latvijas mākslinieku pārveidotas Diānas – katra kamera piedzīvojusi vizuālas pārvērtības pateicoties 10 Latvijā zināmu radošu cilvēku līdzdalībai. Diānas Foto stāsti – 20 pārsteidzoši stāsti iemūžināti filmiņā ar Diana kameru.

Ieskats 50 gadus atpakaļ pateicoties Dītriha kolekcijai

Apmēram 60.gadu sākumā Honkongā dzima plastikā ietvertā kamera Diana. Tā ir kulta kamera ar saviem brīnišķīgi sapņainiem fotouzņēmumiem. Tālajos 60-tajos Diana kamerai tika veidoti analogi - katram savs šarms, īpašas detaļas un neparasti grafiskie elementi, nerunājot jau par tiešām interesantiem nosaukumiem, kā piemēram "Debutante", Colorama" "Zodiak" vai "Future Scientist!"

Vairākus gadus Allans Dītrihs kolekcionēja "Diana" kameras dauzdveidīgos klonus, līdz izveidoja kolekciju ar vairāk kā 100 eksemplāriem. 2007 gadā Lomogrāfijas Biedrība iegādājās šo nenovērtējamo "Dītriha kolekciju" un par godu tai ir izveidota "Diana Pasaules Tūre".

Latvijā zināmi radoši cilvēki pārveidos Diānas

Ar dekoratīviem vai sadzīviskiem, vai nevienā kategorijā neiedalāmajiem materiāliem un savu radošo izdomu Latvijā zināmi radoši cilvēki ņems līdzdalību "Diana Pasaules Tūres" ekspozīcijas izveidē: katra kamera būs piedzīvojusi savas vizuālās pārvērtības: viena - ekstrēmas, otra - uzjautrinošas, trešā - elegantas.

20 pārsteidzoši Foto stāsti iemūžināti filmiņā ar Diana kameru.

Dēvēti arī par "Diāna Vinjetēm" - īsām, impresionistiskām ainiņām, kas atspoguļo konkrētu mirkli, pārdzīvojumu – šie Diānas foto stāsti ieskicē autora attieksmi, skatījumu uz objektu vai notiekošo. Arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir cilvēki, kuri savas gaitas, ikdienu vai īpašus notikumus dokumentē ar "Diana" kameru un filmiņu. Diana Pasaules Tūres ietvaros tiks prezentēti 20 Baltijā labākie Diana Vasaras Foto stāsti.

Paralēli izstādei Baltijas Lomogrāfijas Biedrība rīkos arī dažādas radošās darbnīcas – šoreiz par un ap kameru Diānu! Iepazīties ar ieplānotu darbnīcu sarakstu un uzzināt vairāk par izstādi Jūs varat Baltijas Lomogrāfijas mājaslapā www.lomography.lv

Norises vieta: Galerija "Tasty", Martas iela 1, Rīga
Norises datums: 24.augusts - 17.septembris
Darba laiks: Pirmdienas – Piektdiena 12:00 – 18:00, Sestdiena 12:00 – 15:00, Svētdienas - slēgts

Organizatori: Baltijas Lomogrāfijas Biedrība, www.lomography.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties