Troels Sandegard galerijā Supernova

www.super-nova.lv, 08.03.2010., 12:33

Izstādes-instalācijas pamatā ir galerijas Supernova tuvumā esošu telpu un atsevišķu to fasādes logu/rūts fragmentu iesaistīšana mākslinieka Troels Sandegard ieceres - savstarpējas komunikācijas veicināšanas un paralēlā kontekstā arī ekoloģijas problemātikas apzināšanas nolūkos.

Idejas tehniskais risinājums balstās ventilācijas cauruļu sistēmas izveidē, kuras ietvaros ar cauruļvadu sistēmā ievietotu ventilatoru palīdzību no un uz galerijas telpām tiks pārraidīts gaiss un skaņa, neizlēdzot iespējamību iesaistīties arī aromātam un galerijas telpās izstādot uz stikla platēm pārnestu gaisa sēņu (airborn funghi) "gleznas" . Projekts kā pašreizējās realitātes tiešs komentārs ar mūsdienu modernās urbanizācijas līdzekļu palīdzību rosina pārdomām par un ap to, kāpēc vietējā sabiedrība pakāpeniski atsvešinās, mazina interesi Troels Sandegard galerijā Supernovavienam par otru un noraida situācijas risinājumam adresētas aktivitātes.

 

 

Ainārs Kamoliņš izstādi pavadošā esejā domājot bio mākslas kategorijās norāda uz sekojošo:

 

Troela Sandegards mākslas darbs savieno dažādas telpas un ‘aizņemoties’ gaisu vizualizē tajā esošās potenciālās dzīvības formas. Šajā nozīmē, protams, ir leģitīms jautājums: vai šī prakse atšķiras no laboratorijās veiktajām procedūrām, vai atšķiras no ar sēnītēm apaugušas ievārījuma burkas pārvietošanas uz atkritumu tvertni? Ja jautājums ir uzdots šādi, tad atbilde būtu, ka, protams, formālu atšķirību gandrīz nav. Dzīvā nejaušās izpausmes uz dažādām barotnēm var vērot gan galerijā, laboratorijā, gan arī savās mājās. Varētu pat teikt, ka dzīvais var izpausties jebkur, kur vien tam ir labvēlīgi apstākļi. Ja mūsu attieksme mainītos tikai konteksta dēļ – galerijā kļūstot par estētiskas apbrīnas un laboratorijā par izpētes objektu, bet mājas apstākļos par traucēkli – tad tā būtu liekulība. Pretējā gadījumā, mākslas galerija kļūtu par teātri, kura tikai vērš skatītāja uzmanību uz dažādiem pasaules aspektiem, jautājumiem un problēmām, kas līdz tam steigas dēļ vienkārši ir ignorēti.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties