Apvienojot fotogrāfiju, ilustrāciju un glezniecību top Māksla

Viktorija Valujeva, 10.01.2012., 22:22

Vēl tikai līdz 31.janvārim galerijā Carousell, Rīgā, Kaļķu ielā 2, ir apskatāma mākslinieces Viktorijas Valujevas personālizstāde "Prāta projekcijas".

Mākslinieces unikalitāte slēpjas faktā, ka darbos tiek apvienotas foto, ilustrāciju un glezniecības tehnoloģijas, lai rezultātā mākslas cienītājiem piedāvātu lielformāta darbus jaunā, Latvijā vēl maz zināmā, bet pasaulē jau atzītā tehnikā.

Mākslinieces mākslas darbu mērķis ir veicināt diskusiju par cilvēka personības būtību un par to, kurš redz caur mūsu acīm un dzird caur mūsu ausīm. Iedvesma izstādes darbu radīšanai tiek gūta no austrumu filozofiskiem priekšstatiem par prāta būtību, kas palīdzējis arī pašai māksliniecei izzināt sevi dziļāk, atklāt ideju sevī un radīt mākslas darbu.

Savu mākslinieka skatījumu Viktorija Valujeva veidojusi apgūstot glezniecību Portugālē un Itālijā un apliecinājusi, piedaloties Latvijas un Starptautiska mēroga mākslas pasākumos (piemēram, Latvijas jauno mākslinieku izstāde "Candy Bomber / Našķu bumba" (2007) un "Pilsētas bērni" (2011).

Izstādes nosaukums "Prāta projekcijas" ir izvēlēts ar nolūku pievērst apmeklētāju uzmanību mūsdienu cilvēka pasaules uztverei un mākslas lomai sabiedrībā.

Ikviens izstādes apmeklētājs rod citus, sev iepriekš neuzdotus jautājumus: Kuri mūsu dzīves mirkļi ir vissvarīgākie? Kad sapņi kļūst par realitāti? Kas kontrolē mūsu iedvesmu? Vai slikti ir labi? Vai tas, ko redzam ir realitāte vai mūsu zemapziņas atspulgs?..

Nāc, iedvesmojies, domā, runā, atrodi savu jautājumu!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties