"Telco Trends 2015"

Toms Kursītis, 06.08.2015., 13:20

10.-13.augustā Rīgā notiks viens no svarīgākajiem ICT notikumiem Baltijas reģionā: "Radisson Blu Hotel Latvija" viesnīcā norisināsies 5. jubilejas Starptautiskā telekomunikāciju konference un izstāde "Telco Trends 2015".

Tiek gaidīti aptuveni 400 viesi no 20 valstīm - nozares eksperti, uzņēmēji, valsts struktūru izstrādātāji un pārstāvji no Eiropas Savienības un NVS valstīm. Konferences tēmas: vienotais digitālais tirgus, TV, OTT, 4G, startapi, aplikācijas.

Likumsakarīgi, ka šis nozīmīgais forums notiek Latvijā. Valsts veiksmīgi realizē "Eiropa 2020" stratēģiju, kuras ietvaros jau pēc pieciem gadiem ES teritorijā tiks izvērsti platjoslas tīkli: visiem Eiropas Savienības iedzīvotājiem būs iespēja sērfot internetā ar ātrumu virs 30 Mbit/sek. Pašlaik Latvija ir viena no pirmajām vietām ES infrastruktūras būvēšanas tempu ziņā, vienlaicīgi gan interneta, gan mobilo sakaru tarifus saglabājot viszemākos Eiropā.

"Telco Trends" nozares eksperti pastāstīs, kādas pūles un līdzekļi ir nepieciešami, lai izveidotu "platjoslas paradīzi", kā operatoriem izdodas saglabāt zemas izmaksas lielmēroga investīciju gadījumos infrastruktūrā, kā arī to, kā uzņēmējdarbību ietekmē jaunās ES likumdošanas iniciatīvas.

Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta informēs par platjoslas interneta nacionāla optiskā tīkla projektu. Viņa kolēģi no Igaunijas "Levira" pastāstīs par savas valsts analoģisko pieredzi. Tiks apspriesta ciparu dividenžu tēma – platjoslas infrastruktūras izvēršana 800 MHZ diapazonā. Uzstāsies mobilie operatori, ar savu redzējumu dalīsies uzņēmums "Triatel". "Jau šobrīd tehnoloģiju jomā var runāt par vairākām mobilo telekomunikāciju pamata tendencēm, un pirmām kārtām, tā ir LTE tīkla plašā diapazona izmantošana," stāsta "Triatel" (AS "Telekom Baltija") valdes priekšsēdētājs Viktors Topors.

Latvijas Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis pastāstīs par programmas "Digitālā Eiropa" īstenošanu. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāvji stāstīs par jauniem normatīviem aktiem un gaidāmajām izmaiņām nozarē. Tiek gaidīta arī BEREC- Eiropas Elektronisko sakaru regulatora - pārstāvja uzstāšanās.

Kad infrastruktūra ir sakārtota, var attīstīties dažādi high-tech projekti. Par to, kā vadīt uzņēmējdarbību Eiropā, veidot veiksmīgus startapus un saņemt atbalstu no Eiropas fondiem, pastāstīs Latvijas Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) eksperti, fondu pārstāvji un biznesa eņģeļi.

LIAA vecākā investīciju projektu vadītāja Indra Freiberga uzstāsies ar prezentāciju: "Biznesa izveides priekšrocības Latvijā. Investīciju klimats". Ekonomikas ministrijas ES struktūrfondu Inovāciju nodaļas eksperte Zaiga Kronberga van Ramesdonka informēs par Eiropas Savienības fondiem un atklāšanai plānotajām finansēšanas programmām. Biznesa eņģelis Nikolajs Adamovičs dalīsies veiksmīgā pieredzē, realizējot Latvijā startapus uz Armēnijas, Kazahstānas, Ukrainas, Latvijas un Krievijas zinātnisko izstrāžu bāzes.

Tradicionāli, "Telco Trends" padziļināti tiks apskatītas tēmas, kas ir saistītas ar maksas TV īstenošanas projektiem: eksperti apspriedīs tehniskās nianses, autortiesību aizsardzības jautājumus, likumdošanas iniciatīvas, kas ir saistītas ar vispārēju OTT servisu attīstību.

Vadošo pasaules zīmolu pārstāvji - "ASTRO Strobel", "PPC Denmark", "BKTEL" un citi prezentēs savus "know-how". Par to, kā aizsargāt un palielināt operatoru ieņēmumus, foruma dalībnieki uzzinās no Irdeto ekspertu ziņojuma.

"Telco Trends 2015" ģenerālais partneris - "SES" - pastāstīs par globālajām televīzijas tendencēm un Ultra HD. Tiek gaidīta "EUTELSAT" uzstāšanās.

Konferencē piedalīsies ES un NVS valstu nozares asociāciju vadītāji, kas iepazīstinās ar situāciju Baltijas valstu, Ukrainas un Kazahstānas ICT tirgū. Un, bez šaubām, viņi palīdzēs izveidot kontaktus uzņēmējiem, kuri ir ieinteresēti atrast partnerus šajās valstīs.

Vakarā "Telco Trends" dalībnieki varēs atslābināties un atpūsties jūras krastā, Jūrmalas pludmales restorānā "36.Line": vērojot saulrietu ar kokteiļa glāzi rokās un noskatoties izklaides programmu. Četru dienu ilgo forumu noslēgs azartiska stores un foreles zveja.

Darba valodas: krievu, angļu. Tiks nodrošināta sinhrona tulkošana.

Saņemt detalizētu informāciju un reģistrēties var "TelcoTrends" oficiālajā vietnē www.telcotrends.eu.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties