Starptautiskā tekstilmozaīkas izstāde "Rīgas vasara"

Santa Kamaldiņa, 07.08.2015., 09:19

No 6. līdz 23. augustam Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" aicinām uz Starptautisko tekstilmozaīkas izstādi "Rīgas vasara".

"Sākotne" ("Зарождение"), autors Irina Voroņina (Sanktpēterburga, Krievija)Izstāde tika atklāta 6. augustā plkst. 18.00. Ekspozīcijas daļas "Kaklasaites" atklāšana 15. augustā plkst. 17.00.

Starptautiskā tekstilmozaīkas izstāde "Rīgas vasara" ir pasākums, kas piedāvās rīdziniekiem, Latvijas iedzīvotājiem, kā arī ārvalstu tūristiem – Rīgas svētku apmeklētājiem un ne tikai – iepazīt Rīgu kā pilsētu, kurā aktīvi tiek atbalstītas dažādas mākslas nozares – šajā gadījumā, tekstilmāksla. Pasākuma laikā plašai auditorijai tiks sniegta iespēja klātienē iepazīties ar jaunākajām tendencēm, kuras šobrīd ir aktuālas starptautiskajos kviltfestivālos un šīs mākslas nozares attīstībā.

Pasākuma laikā būs apskatāmi šobrīd tekstilmozīkas nozarē populāra virziena – art kvilts – darbi Irinas Voroņinas (SanktPēterburga, Krievija) personālizstādē. Atsevišķu izstādes ekspozīcijas daļu veidos Lietuvas rokdarbnieku darbi, iepazīstinot ar saviem meistariem. Savdabīgu ekspozīciju veidos šujmašīnu koncerna Bernina konsultanta Volfganga Eibiša kolekcija "Kaklasaites", kurā apskatāmas patchwork tehnikā veidotas kaklasaites, tās viņš kā dāvinājumus saņēmis no tekstilmāksliniekiem un rokdarbniecēm no Krievijas, Vācijas un Latvijas.

Izstādē piedalīsies arī Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas Tekstilmākslas apakšnozares studenti, eksponējot savu darbu kolekciju "Krāsu dimensijas".

Izstādes ietvaros 15. augustā plkst. 18.00 aicināts ikviens uz ekskluzīvu divu mākslu – mūzikas un tekstilmākslas – tikšanos – improvizācijas koncertu "Tekstila mūzika". Improvizācijas mini orķestris "Qwertyu" ("Йцукенг") (Sanktpēterburga, Krievija) ir dibināts pirms gada. Tā sastāvā ir Sanktpēterburgas Eksperimentālās skaņu galerijas Improvizācijas mūzikas skolas absolventi. Šajā ansamblī skan gan akustiskie instrumenti, gan arī elektroniskie. Mūzika, ko atskaņo ansamblis, ir īsta improvizācija. Koncertā arī tiks īstenota divu mākslu – mūzikas un tekstilmākslas - sintēze. Improvizāciju jeb momentānās mūzikas radīšana notiks, iedvesmojoties no Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas Tekstilmākslas apakšnozares studentu tekstila darbiem.

Izstādes laikā interesentiem tiks piedāvāts apmeklēt ārvalstu un pašmāju meistaru meistarklases. Informācija par meistarklasēm un pieteikšanos tām tiks publicēta kultūras centra mājas jūlija vidū.

Pasākumu atbalsta: SIA "Burdas salons", SIA "Coats Latvia", SIA "ELĪZE G", SIA "Sonika" un SIA "Katūns".

Izstāde apskatāma bez maksas katru dienu no 10.00 līdz 18.00.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties