Tekstilmozaīkas izstāde "2K" Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems"

Santa Kamaldiņa, 18.03.2015., 08:08

21. martā plkst. 11.00 Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" aicinām uz Igaunijas tekstilmākslinieču Nataļjas Kapajevas un Gaļinas Kozuļinas darbu izstādes "2K" atklāšanu. Izstāde apskatāma no 20. marta līdz 26. aprīlim.

Izstāde "2K"Tekstilmozaīka – angļu valodā patchwork vai quilt Latvijā pazīstama ir tikai nesen. Šīs tehnikas vēsture ir ļoti sena un fascinējoša. Tekstilmozaīka kā mākslas veids ir ļoti attīstījusies, un tās popularitāte ir augusi tieši pēdējo divdesmit gadu laikā. Tā tiek izmantota apģērbu šūšanai, funkcionāliem objektiem un ar īpašu vērienu mākslas darbos.

Šodien tekstilmozaīka ir plaši izplatīta visā pasaulē. Tiek izdotas grāmatas, žurnāli, ir pieejami darba rīku komplekti un citi materiāli, kas nepieciešami strādājot dažādās tekstilmozaīkas tehnikās. Tiek organizēti kursi, apmācību stundas skolās, simpoziji un izstādes.

Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" piedāvātā izstāde sniedz ieskatu dažādo tehniku – gan tradicionālo, gan mūsdienu, pielietojumā darbā ar tekstilu. Darbu autores – Nataļja Kapajeva un Gaļina Kozuļina – ar šo vizuālās mākslas veidu nodarbojas jau sen. Abas mākslinieces aktīvi darbojas "Club patchwork plus" (Narva, Igaunija), kas pastāv jau 9 gadus. Gan kolektīva sastāvā, gan individuāli mākslinieces piedalās dažādās izstādēs, konkursos gan Igaunijā, gan ārpus tās, gūstot atzīstamus rezultātus.

Sestdien, 21. martā izstādes atklāšanas pasākuma ietvaros mākslinieces piedāvās meistarklases:

  • plkst. 12.00 Gaļinas Kozuļinas tekstilmozaīkas meistarklase "Apzeltīšanas metode quilt darbos";
  • plkst. 14.00 Nataļjas Kapajevas tekstilmozaīkas meistarklase "Trikotāža artquilt darbos".

Dalības maksa katrā meistarklasē – EUR 5.00. Vietu skaits ierobežots, biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā, plašāka informācija pa tālruni 27882907.

Ieeja izstādē bez maksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties