Tekstilmākslinieces Baibas Osītes satelītizstāde

Evija Zernevica, 28.04.2015., 09:58

No 23. aprīļa līdz 24. maijam Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" izstāžu zālē, Jaunielā 29a, Vecrīgā būs aplūkojama tekstilmākslinieces Baibas Osītes satelītizstāde, kas notiks 5. Rīgas starptautiskās tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāles ietvaros "Globāla domāšana. Lokāls process".

Par savu izstādi Baiba Osīte saka: "Izstādes koncepcija man radās, vērojot sabiedrībā notiekošos procesus gan Latvijā, gan Eiropā. Šī izstāde ir mana attieksme pret notiekošo, dialogs ar sabiedrību, iespēja pievērst uzmanību, paust savu viedokli un likt domāt.Globāla domāšana slēpjas katrā pašā. Izmaini savu domāšanu un tu izmainīsi pasauli sev apkārt."

Mūsdienu modernajā tekstila un šķiedras mākslā arvien vairāk ienāk jaunās tehnoloģijas. Dažādu jaunu materiālu un tehnisku paņēmienu pielietojums ļauj tekstilmākslā panākt jaunus izteiksmes un materiālu sintēzes. Šīs izstādes darbos ir izmantoti dažādi šķiedras materiāli. Kā jauninājums ir digitālās drukas un filcējuma sintēzes pielietojums.

Izstādes laikā monitorā papildus varēs  redzēt  Baibas Osītes  personālizstādes  "Dārzs" videomateriālu no Madonas izstāžu zāles un foto materiālu no divām izstādēm, kas notikušas Mākslinieku  Savienības izstāžu zālē.

Izstādes devīze: "Domā globāli, rīkojies lokāli!"

Izstāde apskatāma katru dienu no plkst.11.00 – 17.00.

Ieejas maksa EUR 1.00, bērniem, pensionāriem EUR 0,70.

Projektu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax


ienāktreģistrēties