Taivānas foto mākslinieku izstāde Siguldā

Baiba Bože, 05.08.2010., 08:16

20. augustā plkst. 15.00 Siguldas pagasta kultūras nama izstāžu zālē tiks atklāta Taipejas Misijas Latvijā rīkotā foto izstāde "Daudzpusīgā Taivāna".

Taivānas foto mākslinieku izstāde SiguldāFoto izstāde "Daudzpusīgā Taivāna" aptver četru taivāņu foto mākslinieku veikumu, kurš tapis daudzu gadu garumā, apceļojot Taivānu un tai piederošās saliņas, ar mērķi iemūžināt fotogrāfijās to dabas skaistumu un brīnišķīgo tradicionālās kultūras mantojumu. Izstādi tematiski var iedalīt četrās daļās:

1. Mijiedarbība - cilvēces un dabas mijiedarbības ritmi
Foto mākslinieks Čen Čī - Hsiung (Chen Chih - hsiung) izvirza priekšplānā dabu kā mainīgu skatuvi, kur uz laika un telpas mijiedarbības fona risinās cilvēciskā drāma. Šis fotogrāfs piedāvā aplūkot liriskus Taivānas dabas skatus - debeszilus ezerus, kobaltzilu jūru, mežainas kalnu ainavas, nefrītzaļus laukus - gadalaiku ritējumā. Chen Chih-hsiung tiek novērtēts kā lielisks krēslas un nakts fotogrāfijas meistars, kurš smalki izceļ gaismas un tumsas ēnu spēles un aprises.

2. Kaisle – skatuves mākslu debešķīgie svētki
Foto mākslinieks Liu Čen - Hsiang (Liu Chen - hsiang) sniedz ieskatu Taivānas deju mākslas un tradicionālā teātra daudzveidībā un vitalitātē. Šis foto mākslinieks jau ilgus gadus tiek uzskatīts par Taivānas tradicionālās dejas mākslas un drāmas uzvedumu galveno foto hroniku veidotāju. Liu Chen-hsiang ir veltījis daudz sava laika, lai piemērotu fotogrāfijas tehnoloģijas un tehnikas pēc iespējas veiksmīgākai neskaitāmo deju variāciju un aktieru emociju nianšu, skatuves noformējumu un īpašo apgaismojumu iemūžināšanai. Viņš tiek apbrīnots par spēju notvert fotogrāfijā dejas un aktierspēles dvēseli.

3. Tautas paražas – dievišķajam un pasaulīgajam saplūstot
Foto mākslinieks Huang Ting – Šeng (Huang Ting - sheng) attēlo Taivānas ikdienas dzīves ainiņas, tiešā vai netiešā veidā atklājot to saikni ar garīgo dimensiju. Pateicoties etniskai daudzveidībai, Taivāna ir kļuvusi kaut kas līdzīgs reliģiskam panteonam, kurā cits citam blakus dzīvo cilvēki, kas piekopj visdažādākās reļiģiskās tradīcijas, tic dažādiem gariem un dievībām, svin visdažādākos reliģiskos svētkus. Fotogrāfa kaismīgā aizraušanās un kalpošana "fotogrāfijas dieviem" radījusi spilgtu liecību nākamajām paaudzēm par to, kā dievišķais saplūst ar laicīgo šodienas Taivānā.

4. Lidojumā - Taivānas dabas skati putna acīm
Foto mākslinieks Či Po - Lin (Chi Po - lin) portretējis Taivānas kalnu un krasta līnijas, kā arī ūdens ceļu grandiozumu no putna lidojuma burtiskā nozīmē. Fotogrāfs, ar mērķi parādīt pārējai pasaulei tādu Taivānu, kādu ir redzējis tikai retais, vismaz 1000 stundas no pēdējās desmitgades savā dzīvē ir pavadījis, lidinoties debesīs gan fiziskā, gan garīgā nozīmē.

Izstāde apskatāma Siguldas pagasta kultūras namā (Zinātnes ielā 7b) līdz 9. septembrim darba dienās no 10.00 līdz 19.00, sestdienās, svētdienās no 10.00 līdz 14.00. Ieeja brīva.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties