3. Decembrī Tiks Atklāta Starptautiskās Fotogrāfijas Vasaras Skolas (Issp) 2009 Izstāde

Greisa Geldere, 01.12.2009., 13:46

Ceturtdien, 3. decembrī plkst.18:30 Gētes institūtā Rīgā, Torņa ielā 1, tiks atklāta ISSP 2009 izstāde. Izstāde ir Gētes institūta Rīgā un biedrības ISSP sadarbības rezultāts. Izstādi atklās Baiba Tetere, Biedrības ISSP priekšsēdētāja un izstādes kuratore un Ulrihs Everdings, Gētes institūts Rīgā direktors.

Izstādes laiks:
04.12.2009. – 31.01.2010., pirmdien – piektdien: 09:00 – 20:00, sestdien: 09:00 – 1Greisa Geldere 5:30

Par Issp 2009:
Laikā no 2009.gada 1. līdz 9.augustam Starptautiskajā fotogrāfijas vasaras skolā Ludzā piedalījās 52 jaunie fotogrāfi no 13 valstīm: Austrija, Francija, Igaunija, Itālija, Krievija, Libāna, Lielbritānija, Latvija, Nīderlande, Serbija, Slovēnija, Ukraina, Somija. Skolas laikā studenti strādāja 5 tematiskajās darbnīcās, katru no tām vadīja profesionāls fotogrāfs-pasniedzējs:
1. Pēters Linnaps (Igaunija) Izdomāti stāsti: Fotogrāfijas Faktu Valoda
2. Eiko Grimbergs (Vācija) Dokumentālās un konceptuālās fotogrāfijas studijas: Vēstures AtjaunošAna
3. Mehmets Kismets (Turcija) Melnbaltā fotogrāfija: Gaisma Urbānajā Ainavā
4. Iveta Vaivode (Latvija), Aleksandrs Gronskis (Krievija) Brīvais temats: Maģiskā Meklējumi IkdienišĶajā
5. Vanesa Vinšipa (Lielbritānija) Portrets: Cilvēki Savā Vidē

Par Issp 2009 izstādi un Issp 2009 Katalogu:
Izstādes ir veidota divās daļās: pirmā daļā ir iekļautas atlasītas Issp 2009 studentu fotogrāfiju sērijas un instalācijas, kas izvietotas Gētes institūta Rīgā galerijā, otrā daļā – visa Issp 2009 studentu projektu kolekcija slide–show prezentācijā.
Darbu atlasi veica Issp 2009 lektori – konkrētās darbnīcas lektors atlasīja piecus autorus, kuru radošie projekti visspilgtāk atspoguļo darbnīcas tēmas interpretāciju, kā arī studentu radošo progresu Issp laikā. Atlase atspoguļo studentu mākslinieciskās idejas par darbnīcas tēmu, kā arī fotogrāfijas medija plašo pielietojumu – ir pārstāvētas gan krāsu, gan melnbaltajā tehnikā veidotas fotogrāfiju sērijas, gan instalācijas. Kopumā tiks izstādīti 25 autoru darbi.Slide-show prezentēs visu 52 Issp 2009 studentu projektus.

Izstādes darbu kolekcija sniedz apkopojošu ieskatu jauno autoru radošajos meklējumos, atspoguļojot aktuālās tendences mūsdienu fotogrāfijā. Izstādes atklāšanā tiks prezentēts arī Issp 2009 Katalogs, kur būs redzamas visu studentu darbi pastkartes formātā.

Par Biedrību Issp:
Biedrība Issp ir nekomerciāla neformālās izglītības un tīklošanas platforma jaunajiem fotogrāfiem Latvijā un starptautiski. Tā ir dibināta 2006. gadā ar mērķi veicināt fotogrāfijas mākslas attīstību Latvijā. Līdz šim Issp ir realizējusi ik gadu Starptautisko vasaras skolu, izdevusi četrus katalogus, organizējusi vairākas izstādes, iniciējusi virkni fotogrāfijas izglītības projektu. Issp veido aktīvu fotogrāfijas profesionāļu un jauno fotogrāfu platformu, kur dalībnieki ir pārstāvēti vairāk kā no 20 valstīm. Vairāk info: www.issp.lv

Par Issp sadarbību ar Gētes institūtu Rīgā:
Gētes institūts Rīgā jau trešo gadu atbalstīja Ludzā notiekošo Issp, nodrošinot vienas darbnīcas lektora dalību. Šogad sadarbība notika ar Leipcigas Mākslas Akadēmijas fotogrāfijas asistējošo profesoru Eiko Grimbergu (Eiko Grimberg), kurš vadīja fotogrāfijas darbnīcu "Dokumentālās un konceptuālās fotogrāfijas studijas: Vēstures atjaunošana".

 

Greisa Geldere (Grace Gelder).

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties