Starptautiskā stikla mākslas izstāde Jūrmalā

Agnese Bule, 08.07.2015., 08:36

1. jūlijā plkst. 18.00 Jūrmalas Mākslinieku nama izstāžu zālē tika atklāta Latvijas un Zviedrijas starptautiskā projekta "Stikla tilts" noslēguma stikla mākslas izstāde.

Projekta laikā tika izdomāti un realizēti vairāk nekā 40 stikla projekti autordarbi. Vairāki no tiem ir eksponēti Jūrmalas Mākslinieku nama izstāžu zālē. Rudenī tie tiks izstādīti Zviedrijā, "Glasets Hus" stikla muzejā Limmaredā.

Starptautiska stikla mākslas izstāde Jūrmalā

"Stikla tilts: Jūrmala – Limmared 2015" ir starptautisks mākslas apmaiņas projekts, kura iniciatori ir ne tikai Zviedrijas vēstniecība, Tranemo komūna, Zviedru institūts, "Sverige-Lettland Nätverk" un "Glasets Hus Limmared", bet arī Jūrmalas pilsētas profesionālie stikla mākslinieki, "Dunovglass" karstā stikla studija, biedrība "RAD-DAR" un Jūrmalas Mākslinieku nams.

Šā gada martā un aprīlī Jūrmalas stikla studijā "Dunovglass" viesojās zviedru stikla mākslinieki un meistari Jeanette Lannartsdotter, Anna-Linda Gabriel, stikla pūtēji Bevan Taka, Julie Shirani Kausland, Johanna Söderberg un Malin Tehagen, kuri strādāja un veidoja savus autordarbus kopā ar Jūrmalas māksliniekiem Ievu Strazdiņu, Egli Kartanaiti-Dunovsku, Juri Dunovski, kā arī meistaru Aleksandru Logvinu. Aprīļa beigās Jūrmalas mākslinieki brauca radoši darboties "Glasets Hus Limmared" stikla studijā.

Starptautiska stikla mākslas izstāde Jūrmalā

Izstādē Mākslinieku namā ir redzams, cik atšķirīga ir katra mākslinieka pieeja stiklam kā materiālam, kā katrs mākslinieks transformē savas idejas un domas un cik dažādi ir sanākuši stikla objekti. Sākot no plastiskām dabas formām kā Ievas Strazdiņas "Sīpoli" un "Akmeņi" un Jeanettes Lannartsdotter "Okeāns" un "Ogas" līdz grafiskām un minimālām formām kā Egles Kartanaites-Dunovskas "Noslēpušies".

Izstāde apskatāma līdz 30. jūlijam. Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas. Ieeja bez maksas.

Starptautiska stikla mākslas izstāde Jūrmalā


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties