Sindijas Mačtamas personālizstāde "Saknes debesīs"

Evija Zernevica, 03.09.2015., 10:06

Šā gada 4. septembrī, Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" izstāžu zālē, tiks atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas studentes Sindijas Mačtamas personālizstāde "Saknes debesīs".

"Saknes debesīs"Izstāde ir pirmais solis uz pirmās latviešu RPG (lomu spēles) videospēles izveidi nākotnē. Tās mērķis ir izveidot saistošu senās mitoloģiskās latviešu pasaules modeli, kurā risināt spēles stāstu, radīt atmiņā paliekošus un interesantus tēlus, ļaut skatītājam pašam identificēties ar kādu no šiem tēliem, kā arī veicināt sabiedrības interesi par šādu ideju kopumā. Nosaukuma izvēlē galvenais faktors bija simboliska pagātnes un nākotnes sasaiste, jo saknes simbolizē esošo mantojumu, savukārt debesis ir garīguma joma. Zeme un materiālās vērtības mainās, bet garīgais mantojums ir tas, uz kuru paļauties varam arī modernajā pasaulē.

Izstādē būs apskatāmi 8 dažādi tēli, piemēram, zāļu sieva, karavīrs, ragana, iegātnis un citi, katrs ar savu stāstu, spēju un uzskatu kopumu. Kā vizuāls papildinājums izstādei būs 3 instalācijas – pīlādzis. Koks pats par sevi simbolizē saikni ar pagātni, pīlādzis ir dekoratīvs un aizsargā pret ļaunajiem spēkiem.

Sindija Mačtama ir Latvijas Mākslas akadēmijas Audio - vizuālās mediju mākslas nodaļas maģistrantūras studente. Viņa saka: "Pēdējā laikā sabiedrībā redzama augoša interese par savas tautas kultūru, kas ir ļoti pozitīvi. Uzskatu, ka to var vēl papildus stimulēt, izmantojot arvien jaunus veidus kultūras mantojuma popularizēšanā. Lai gan saglabāt tradīcijas ir ļoti svarīgi, tikpat svarīgi ir atrast arvien jaunus paņēmienus folkloras elementu izmantošanā, lai neveidotos riņķveida cirkulācija, kurā atkārtojas viens un tas pats, bet esošais kultūras mantojums tiktu izmantots jaunā formā, radot jaunu stāstu no jau esošās informācijas bāzes."

Izstāde apskatāma līdz 27. septembrim, katru dienu no plkst. 10.00 līdz 17.00

Ieeja izstādē: Pieaugušiem EUR 1.00; Pensionāriem un bērniem no 7 gadu vecuma EUR 0,70.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties