Signes Folkas un Edgara Folka darbu izstāde

Linda Lūse, 25.11.2015., 13:10

No 30. novembra galerijā "Istaba" – divu mākslinieku kopizstāde "Papīrs, krāsa, koks u.c. Signes Folkas un Edgara Folka darbi".

"Jaungada apsveikums"Tajā autori izstāda savus pēdejo gadu darbus, kas piemēroti lietošanai ikdienā, mājokļa izdaiļošanai un dāvanām. Pazīstamais grāmatu ilustrators Edgars Folks izstāda atklātnes un dzīvnieku tematikai veltītos gleznojumus, Piebalgas porcelāna fabrikas šķīvjus, krūzes ar savu darbu reprodukcijām un kreklu apdrukas. Signe Folka no papīra veidojusi lampu kupolus, apgleznojusi koka pogas un pakaramos. Abi mākslinieki katrs nodarbojas ar savu mākslas nozari, kopīga abiem ir pedantiskā tieksme pēc formas un apjomu precizitātes, kā arī iedvesmas smelšana folklorā un tautas mākslā.

Par saviem darbiem Edgars Folks saka, – "Savu stilu nosaucu par nacionāli teiksmaino, dekadentisko nūdismu. Bildēs redzamais ir nežēlīgs darbs ne tikai ar acīm un rokām, bet arī ar sirdi un aknām. Viss ir acu priekšā, nekādi paskaidrojošie teksti nav vajadzīgi." Daudzajos darba gados Edgars ir strādājis pie dažādiem projektiem, pazīstamākie no tiem – Latvijas bankas lata krupītis un ziemassvētku egle, animācijas filma "Velniņi" un medaļu sērija par Latvijas vēsturi, kā arī ilustrācijas žurnāliem un vairāk kā 100 grāmatām.

Savukārt Signe Folka atzīst, – "Roku darbs ir mana stihija. Spoži nopulēta koka virsma vai no tūkstošiem maza papīra gabaliņiem salīmēts lampas kupols – iegūtais rezultāts pēc it kā vienmuļā darba sniedz baudu acīm, rokai un dvēselei. Ja vēl manis radītā lieta veiksmīgi iesēdināta interjerā, ko vēl mākslinieks vairāk var vēlēties." Beidzamos desmit gadus Signe strādā žurnālos par praktisko darbu lapu veidotāju, iznākušas divas grāmatas ar pamācībām rokdarbu darināšanai.

Izstāde galerijā "Istaba" skatāma līdz 16. janvārim.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties