"Seb stipendija glezniecībā"

Inese Bauģe, LMA ārlietu un izstāžu daļas vadītājas asistente, 19.10.2010., 10:59

LMA un Seb banka izsludinājusi ikgadējo stipendiju konkursu glezniecībā, kurā piedalīties, iesniedzot savus radošos glezniecības darbus, aicināti visu Latvijas Mākslas akadēmijas nodaļu studenti. Žūrijas vērtēšanai iesniegtie glezniecības darbi plašākai apskatei būs pieejami "Seb stipendijas glezniecībā" izstādē Latvijas Mākslas akadēmijas aulā laikā no 15.oktobra līdz 4.novembrim. 4.novembrī plkst.17:00 Latvijas Mākslas akadēmijas aulā tiks paziņoti Seb Stipendijas glezniecībā konkursa rezultāti un pasniegta stipendija.

i

Turpinot iepriekšējos gados aizsākto tradīciju, arī šogad izstādes apmeklētājiem būs iespēja nobalsot par sev tīkamāko darbu. Izstādes apmeklētāju favorītglezna saņems skatītāju balvu! Seb stipendijas glezniecībā nolikums paredz, ka stipendija 1200 latu apmērā tiks izmaksāta vienādās daļās katru mēnesi 10 mēnešu laikā, tāpat stipendijas ieguvējs balvā iegūs iespēju piedalīties radošajās darbnīcās kādā no Eiropas Savienības valstīm.

Šī gada stipendijas konkursam pieteikušies 66 LMA studenti, iesniedzot 94 glezniecības darbus vērtēšanai profesionālai un kompetentai žūrijai, ko veido LMA rektors prof. Aleksejs Naumovs, LMA prorektors prof. Kristaps Zariņš, LMA Glezniecības katedras vadītājs prof. Ivars Heinrihsons, SEB bankas prezidents Ainārs Ozols, Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja direktore Māra Lāce, LMA Glezniecības katedras docents Andris Vītoliņš un gleznotājs Harijs Brants.

Latvijas Mākslas akadēmijas Rektors prof. Aleksejs Naumovs: "Latvijas Mākslas akadēmijas sadarbība ar SEB banku ir viens no tiem veiksmes stāstiem, kas kā piemērs varētu kalpot daudziem – laba sadarbība ar mecenātu, kas jau tradicionāli ik gadu atbalsta kādu jaunu glezniecības talantu ne tikai materiālā ziņā, kas nenoliedzami ir ļoti vērtīgi, bet galvenokārt garīgi, sniedzot iespēju jaunajam māksliniekam pavadīt mēnesi kādā pēc paša vērtējuma interesantā Eiropas Savienības galvaspilsētā. Šķiet tieši Parīze kļuvusi par tradicionālu šīs stipendijas realizācijas vietu, jo kā Eiropas kultūras Meka, sniedz izteikti daudz iespēju bagātināt savu redzeslauku. Šī stipendija rosina studentus radošai aktivitātei, jo vēlme piedalīties konkursā ir pārliecinoša, arī šis ir SEB stipendijas glezniecībā izraisīts pozitīvs process. Vēlu veiksmi jaunajam 2010.gada SEB stipendiātam!"

SEB bankas prezidents Ainārs Ozols: "SEB bankai ir liels gods atbalstīt jaunos māksliniekus. Iepriekšējo gadu SEB stipendijas glezniecībā konkursam iesniegtie mākslas darbi ir pierādījuši, ka jauno mākslinieku paaudzi veido spēcīgas un kolorītas personības, kas noteikti nesīs Latvijas vārdu pasaulē. Esmu pārliecināts, ka arī šajā gadā ikviens, kas apmeklēs konkursa darbu izstādi, gūs māksliniecisku baudījumu un radošu iedvesmu labiem darbiem. "

2009.gada laureāts un SEB Stipendijas glezniecībā ieguvējs LMA absolvents Atis Jākobsons: "Gribētu Jums sirsnīgi pateikties par lielisko iespēju, ko pavēra man SEB bankas stipendija, pavadīt radošu mēnesi Parīzē. Tas bija nenovērtējams ieguvums man kā jaunajam latviešu gleznotājam. Rezidences laikā es ieguvu jaunus un neaizmirstamus iedvesmas avotus un pārliecību par turpmākā radošā darba nepieciešamību. Noteikti vēlos izcelt SEB bankas konkursa nozīmīgumu ne tikai atsevišķu LMA studentu attīstībā, bet arī kā vērtīgu ieguldījumu latviešu mākslas kopainas pilnveidošanā. Parīze, kā viena no nozīmīgākajām mākslas galvaspilsētām, ir izcila pieredze katram jaunajam māksliniekam, kas meklē savu identitāti. Personīgi man Parīzē pavadītais laiks deva iespēju izvērtēt un pilnveidot savas radošās izpausmes pasaules laikmetīgās mākslas kontekstā. Nenovērtējamas ir arī iepazīšanās ar vadošajiem franču kuratoriem, mākslas kritiķiem un viņu pārstāvētajām galerijām. Esmu pārliecināts, ka SEB bankas un LMA turpmāka ilgtermiņa sadarbība ir lielisks ceļš latviešu mākslas atpazīstamības veicināšanai pasaulē. "

Konkursa izstāde apskatāma līdz 4. novembrim
Darba laiks:
O., T., P., S. 11:00 – 18:00; C 11:00 – 19:00; pārtraukums 14:00 – 14:30

Tuvākai informācijai:
Elīna Ģibiete
LMA Ārlietu un izstāžu daļas vadītāja
Tel.: 26396046
e-pasts: elina.gibiete@lma.lv
 

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


ienāktreģistrēties