Spānijas pilsētā Santanderā atklās Latvijas Okupācijas muzeja izstādi

Zane Rožkalne, 24.03.2010., 18:30

25.martā Spānijas pilsētas Santanderas Izstāžu un kongresu pilī (Palacio de Exposiciones y Congresos) Latvijas vēstnieks Rolands Lappuķe atklās Latvijas Okupācijas muzeja ceļojošo izstādi.

Šo izstādi rīko Latvijas vēstniecība Spānijā sadarbībā ar Santanderas pašvaldību, kura īsteno pasākumu programmu, kandidējot uz Eiropas kultūras galvaspilsētas 2016.gadā statusu. Izstādes atklāšanā piedalīsies Santanderas mērs Iņjigo Delaserna (Íñigo de la Serna), citas pašvaldības amatpersonas, kā arī pilsētas iedzīvotāji.

Izstādes materiāli, kurus spāņu valodā ir sagatavojis Latvijas Okupācijas muzejs, stāsta par Latviju 20. gadsimtā – par neatkarību un piederību Eiropas valstu saimei, pusgadsimtu ilgu okupāciju un izolāciju, suverenitātes atjaunošanu un atgriešanos Eiropas kopībā. Izstāde ļauj iepazīties ar muzeja pētījumiem un dokumentētajiem materiāliem par okupācijas gadiem un to sekām Latvijā. Ar izstādes atklāšanu 25.martā tiks arī atzīmēta Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena. Izstāde Santanderā būs apskatāma līdz šī gada 2.maijam.

Vēstnieka Rolanda Lappuķes vizītes Santanderā ietvaros 24.martā tāpat ir plānota tikšanās ar Kantabrijas reģiona prezidentu Migelu Anhelu Revilju Roisu (Miguel Ángel Revilla Roiz), Santanderas pilsētas mēru Iņjigo Delasernu (Íñigo de la Serna), kā arī ir paredzētas tikšanās ar Spānijas uzņēmēju organizāciju konfederācijas un Santanderas Tirdzniecības kameras pārstāvjiem.

Vizītē Santanderā vēstnieku pavadīs uzņēmēji - uzņēmuma "Equantia Global" prezidents Manuēls Kortiso (Manuel Cortizo), kā arī uzņēmuma "Equantia Latvia" pārstāvis un Meksikas goda konsuls Latvijā Karloss Arredondo (Carlos Arredondo), lai sniegtu Spānijas pusei informāciju par Latvijas koka mājām un to ražotājiem, kā arī, lai nodibinātu biznesa kontaktus. Uzņēmums "Equantia" sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru 2009.gadā īstenoja projektu, kura mērķis bija veicināt Latvijas koka māju un citas koka produkcijas eksportu Spānijas tirgū. Tieši Spānijas ziemeļu reģioni ir identificēti no vēstniecības un Spānijas tirgus pārzinātāju puses kā piemērotākie Spānijas reģioni Latvijas koka māju eksportam.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties