Rudens Stādu parāde

Sabīna Alta, 18.09.2015., 11:52

Jau rīt tiks aizvadīta 11. Rudens Stādu parāde, ierasti visus apmeklētājus aicinot dārzkopības nozarei svarīgākajā – Bulduru Dārzkopības vidusskolā.

Rudens Stādu parādeRudens Stādu parāde notiek sezonas ražas laikā, iekrāsojot dārzkopības sezonas noslēgumu. Pasākuma laikā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus.

Pagājušajā gadā Rudens Stādu parāde sasniedza rekordlielu apmeklētāju skaitu – 12 000, tajā skaitā viesus no tuvākām un tālākām kaimiņu zemēm. Arī dalībnieku skaits ar katru gadu arvien pieaug, piedāvājot plašāko augu sortimentu ikviena vēlmēm un prasībām.

Šogad parādi papildinās paraugdemonstrējumi no SIA "Labie koki", kas interesentiem parādīs koku kopšanas aizkulises skolas parkā. Ikvienam būs iespēja redzēt kā sakopjami jūsu pagalmos esošie koki, kā arī uzzināt, kad tas labāk darāms. Arī Bulduru Dārzkopības vidusskolas pasniedzēji un audzēkņi šogad dalīsies savā pieredzē, apmeklētājiem sniedzot praktiskus padomus augu kopšanā un floristikā.

Rudens Stādu parādes norises vieta ir zīmīga un jau vienpadsmit gadus notiek stratēģiski nozīmīgajā Bulduru Dārzkopības vidusskolas dārzā, ko izveidojuši un kopuši skolas audzēkņi un pasniedzēji. Skola šogad svinēja savas pastāvēšanas 105 gada dienu un tai ir vissenākās tradīcijas dārzkopības nozarē. Bulduru Dārzkopības vidusskola ir Latvijā vienīgā izglītības iestāde, kur var iegūt izglītību dārzu un ainavu veidošanā, kā arī floristikā. Uzņemšana un dokumentu pieņemšana šogad notiek līdz 30. septembrim: www.bulduri.lv/index.php?lang=lv.

"Stādu audzētāju biedrībai un citām dārzkopības nozari pārstāvošām organizācijām jau daudzu gadu garumā ir veiksmīga sadarbība ar Bulduru Dārzkopības vidusskolu gan jauniešu izglītības, gan sadarbības projektu jomā. Jau vairāk nekā desmit gadus vidusskolas parkā tiek rīkotas Rudens stādu parādes un par tradīciju tiek uzskatīta arī Dārzkopības konferences rīkošana Bulduru dārzkopības vidusskolā. Tas ir lielākais dārzkopju forums, kas pulcē nozīmīgu skaitu ne tikai interesentu, bet arī praktiski strādājošu uzņēmumu pārstāvjus, lauksaimniecības jomā studējošos studentus un pasniedzējus. Šodien, kad skolai jāpārdzīvo virkne pārmaiņu, atbalsts no nozares puses ir ļoti nozīmīgs, tāpēc Rudens stādu parādes ietvaros, lai informētu nozaru pārstāvjus un interesentus par izmaiņām kā profesionālājā, tā arī dārzkopības izglītībā, par faktoriem, kas to ietekmē un ko esam spējīgi ietekmēt mēs paši, tiek organizēts Dārzkopības forums.Dalību tajā ir apstiprinājuši tādi vadošie dārzkopības nozaru profesionālo organizāciju pārstāvji, kā Augļkopju asociācija, biedrība Latvijas dārznieks, Stādu audzētāju biedrība, Latvijas ainavu arhitektu biedrība, Floristu apvienība, Bulduru DV pasniedzēji un absolventi, arboristi, apzaļumotāji, un citi. Ja arī tu neesi vienaldzīgs par notiekošu, tev šeit ir jābūt!" tā Stādu audzētāju biedrības valdes priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš.

Vēl šodien sadarbībā ar portālu delfi.lv un pasaulē vadošo mājokļu, dārzu un ārtelpu patēriņa preču ražotāju FISKARS ir iespēja piedalīties vai nobalsot par savu favorītu fotokonkursā Parādi savu ražu, ko atradīsiet portāla sadaļā Mājai & dārzam.

Stādu audzētāju biedrības organizētās Stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi. To kontrolē speciāli izveidota ētikas komisija, kas pārliecinās par stādu atbilstību biedrībā pieņemtajai definīcijai "Kas ir Latvijā audzēts stāds?". Plašāku informāciju iespējams iegūt www.stadi.lv.

Rudens Stādu parādē apmeklētājiem tiks piedāvāts:

  • Vairāk nekā 100 stādu audzētāju no visas Latvijas;
  • Konsultācijas stādu audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā;
  • Dārza preču un tehnikas tirdzniecība;
  • Amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgus;
  • Paraugdemonstrējumi koku griešanā un veidošanā (SIA "Labie koki");
  • Praktiski padomi no Bulduru Dārzkopības vidusskolas pasniedzējiem un audzēkņiem;
  • Bezmaksas stāvvieta automašīnām;
  • Ieeja bez maksas visai ģimenei.

Vairāk informācijas www.staduparade.lv.

Organizē: Stādu audzētāju biedrība.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties