Rolanda Dzeņa izstāde "Atdzimšana"

Galerija Mākslas Banka, 01.04.2015., 12:12

Šā gada 10. aprīlī notiks Rolanda Dzeņa izstādes "Atdzimšana" atklāšana. Izstāde būs skatāma līdz 25. aprīlim.

R. Dzeņa glezna "Auglis"Izstādē "Atdzimšana" skatāmo gleznu autors Rolands Dzenis ir dzimis 1977. gadā, absolvējis Rīgas Lietišķās mākslas koledžas dekoratoru nodaļu (1997) un Latvijas Mākslas akadēmijas Funkcionālā dizaina nodaļu (2008). Kā dizainers un gleznotājs piedalījies virknē izstāžu.

Par saviem darbiem R.Dzenis teicis, ka tos raksturo kontrasti gan krāsās, gan formās. Savukārt spēles ar līnijām, formām un izteiksmīgu fona risinājumu rada pasaules pretrunīguma un kategoriskuma iespaidu.

Galerijā "Mākslas Banka" skatāmi R.Dzeņa jaunākie darbi, kas tapuši pēdējo gadu laikā.
Izstādes "Atdzimšana" ievadā tās kuratore Tatjana Krivenkova raksta - gleznotāja Rolanda Dzeņa jaunākie darbi pārliecina ar lakonismu un skaidrību. Pamatkrāsas, no kurām "dzimst" visas pārējās krāsas un tēli – visuredzošais skatiens, sieviete, vīrietis, jūra, uzrunā un liek domāt par mītisko pirmsākumu, eksistenciālām situācijam – tapšanu, iznīcību un atdzimšanu. Gleznās atspoguļojas zemapziņas un ķermeņa atmiņas plūsma. Brīžiem izgaismojas ceļabiedri fovisti, īpaši Anrī Matiss, un abstrakcionists Pauls Klē.

Izstādes atklāšana 10. aprīlī, plkst. 17.00, Galerijā Mākslas Banka, Jaunielā 14, Vecrīgā.

Vairāk informācijas: www.makslasbanka.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties