Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" atzīmē sešu gadu jubileju

Baiba Buceniece, 27.04.2015., 09:09

Aprīlī muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" svin sešu gadu jubileju. Muzeja darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas izstādes un pasākumi.

"Rīgas Jūgendstila centrs" atzīmē sešu gadu jubilejuSeptīto darbības gadu muzejs uzsāks ar papildinājumu vēsturiskajā interjerā – telefona aparātiem no 20. gs. sākuma.

Atzīmējot muzeja darbības sesto gadadienu, vēsturiskajā interjerā tiks izvietoti telefona aparāti no 1904. un 1910. gada. Ir zināms, ka Konstantīna Pēkšēna dzīvoklī, kurā šobrīd atrodas muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs", ir bijis telefons. Arhitekta telefona numurs bija 1366. Tajā laikā telefona sakarus Rīgā nodrošināja Rīgas Telefonu biedrība.

"Centrāles izsaukšana notika sekojoši – zvanītājs ar labo roku pagrieza induktora kloķi uz īsu brīdi. Tas liecināja, ka līnija uz centrāli ir kārtībā un centrāle saņem izsaukuma signālu. Tad bija jāpaņem klausule un jāpieliek cieši pie auss un jāgaida centrāles atbilde," par telefona lietošanu 20. gs. sākumā stāsta telefonu kolekcionārs Valdis Hofmarks.
Ar 20. gs. sākuma telefona aparātiem muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" interjerā aicinām iepazīties sākot ar 30. aprīli.

Šogad aprit seši gadi kopš muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" dibināšanas, kas datēta 2009. gada 23. aprīlī. Muzeja krājums no dažiem priekšmetiem izaudzis par unikālu jūgendstila kolekciju ar 5663 eksponātiem. Organizēti gan Latvijas, gan arī starptautiska mēroga pasākumi. Šo gadu laikā muzejā viesojušies vairāk nekā 156173 apmeklētāji gandrīz no visas pasaules. Muzejs guvis starptautisku atzinību.

Muzejs izsaka visdziļāko pateicību visiem, kas muzejam dāvinājuši vērtīgas ģimenes relikvijas, dalījušies ar atmiņu stāstiem, rīkojuši izstādes, muzicējuši un ar savu talantu atbalstījuši muzeja izaugsmi.

Pielikumā publicitātes foto – 20. gs. sākuma telefona aparāts no muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" krājuma.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties