Īpašā izstādē iepazīstina ar Rīgas Jūgendstila arhitektūru

Rita Baltmane, 13.08.2010., 12:15

No 12.augusta līdz 31.augustam tirdzniecības centrā Galerija Centrs apskatāma izstāde "Rīgas Jūgendstila arhitektūra". Ar šo ekspozīciju noslēgsies benefice "Galerija Centrs – kultūras un mākslas vēstnieks 2010".

IzstĪpašā izstādē iepazīstina ar Rīgas Jūgendstila arhitektūruāde sniedz iespēju krāsu fotogrāfijās aplūkot unikālo Rīgas Jūgendstila ēku kopskatus un detaļas, kas grūti pamanāmas vienkāršam garāmgājējam. Šī arhitektūras virziena uzplaukums, kas aizsākās 19.gs. beigās, sakrita ar pilsētas vēsturē nepieredzētu uzplaukuma laiku, tādēļ tieši Jūgendstila ēkas veido Rīgai raksturīgo seju. Jūgendstilam raksturīga izteiksmīga apdare, dekori un ornamenti, kas organiski iekļauti arhitektoniskajā pamatformā. Kopumā Jūgendstila celtnes veido aptuveni 40% pilsētas centra apbūves, kas ir ievērojami vairāk nekā jebkurā citā pilsētā pasaulē.

Jāatzīmē, ka arī pati t/c Galerija Centrs ēka ir viena no vēsturiski nozīmīgākajām celtnēm Rīgā, kas kā aktīva tirdzniecības vieta veiksmīgi darbojas jau kopš 1938. gada. "Laikiem mainoties, šī iepirkšanās vieta arvien saglabājusi īpašo Rīgas sabiedriskās dzīves simbola statusu un ir iemīļota vieta gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem, atzīmē t/c Galerija Centrs menedžere Zita Siliņa.

Ar šo ekspozīciju noslēgsies benefice "Galerija Centrs – kultūras un mākslas vēstnieks 2010". Tās ietvaros jau notikušas 3 izstādes, kas izraisījušas lielu interesi gan pilsētnieku, gan tūristu vidū. Zita Siliņa neizslēdz, ka ņemot vērā benefices panākumus, līdzīga veida projektus t/c Galerija Centrs varētu īstenot arī nākotnē. "Mēs saņēmām ļoti daudz pozitīvu atsauksmju un pateicību par iespēju iepirkšanos pārvērst par intelektuālu baudījumu. Tāds arī bija šīs benefices mērķis - dod iespēju iepirkšanās prieku apvienot ar savu kultūrvēsturisko zināšanu bagātināšanu," uzsver Zita Siliņa.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties