Reinis Hofmanis "Sale (Pārdod)"

Katrīna Teivāne, 01.10.2010., 16:17

Reinis Hofmanis par fotogrāfiju sēriju Sale (Pārdod): "Darbā skartas divas man svarīgas tēmas – ainava kā kultūrģeogrāfisks fenomens, un zīme kā patērētājkultūras simbols.

Šiem elementiem mijiedarbojoties, ainava kļūst par uzskatāmu liecību konkrētā laikmeta ietekmei uz vidi. Manu interesi saista attiecības starp ainavu un zīmi, kā mainās telpas uztvere tajā, iekļaujot dažādus elementus. Ainava ir dabas un sabiedrības kopprodukts, kas top, kad cilvēks, liekot lietā savas maņas, piešķir jēgu noteiktu elementu kopumam vidē. Ainava vizualizē sabiedrības attīstību un saglabā liecības par to, kā zeme tiek izmantota.

Konkrētajā darbā ainavas galvenais selekcijas kritērijs ir "Pārdod" zīmes klātbūtne. Tā ir specifiska piesaiste, kas izslēdz iespēju izvēlēties tikai "skaistās" un tipiskās ainavas. Gluži pretēji, tās nav idilliskas ainavas, kas rada māju sajūtu vai izraisa ilgas. "Pārdod" zīme ainavai piešķir nolemtības, nogaidošas pozīcijas stāvokli."

Reinis Hofmanis (1985) ir fotogrāfs, grafiskais dizainers. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu (VKN), studējis fotogrāfiju Hanoveres Lietišķo zinātņu un mākslas universitātē. Ievērību guvis ar fotogrāfiju sēriju "Modelis" (2009), par kuru mākslas zinātniece Maija Rudovska raksta: "Reinis sēriju "Modelis veidojis ar jūtīgumu, diskrētumu un pietāti. (..) Klātesoša ir arī sajūta, ka Reinis aizsniedzis ko tālāku par asociāciju "modelis – objekts", ko parasti mēs ieraugām mākslinieku studiju darbos" (Rudovska, M. Reinis Hofmanis. Starp dokumentalitāti un inscenētu kadru. Foto Kvartāls, Nr. 6(20), 2009, 8.lpp.).

Vairāk informācijas par autoru.

Reinis Hofmanis pateicas par atbalstu SIA Alfor.

kim? / FK galerija
Maskavas iela 12/1, Rīga

Atklāšana 2010. gada 8. oktobrī plkst. 19.00

Izstāde atvērta:
9. oktobris – 31. oktobris

Trešdien 14:00 – 19:00
Ceturtdien 14:00 – 20:00
Piektdien 14:00 – 19:00
Sestdien, svētdien 12:00 – 17:00

www.fotokvartals.lv
www.twitter.com/FotoKvartals
www.kim.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties