"Rainis un Aspazija": Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu darbu izstāde

Sandra Zobena, 06.05.2015., 12:18

7. maijā plkst. 17.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12–9, tiks atklāta Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu gleznu izstāde "Rainis un Aspazija".

Adrians Kulpe "Rainis un Aspazija"Izstāde veltīta abu dzejnieku 150 gadu jubilejai un atspoguļo viņu nozīmi, bagāto literāro mantojumu un personības iezīmes jauniešu skatījumā.

"Rainis un Aspazija ir pasaules mēroga latviešu literāti, kuri ne vienu reizi vien ir pierādījuši savas prasmes un talantu. Kaut arī viņu dzeja tika radīta pirms simt gadiem, tā nav aizmirsta un ir iesakņojusies mūsos.

Abu dzejnieku dvēseles bija kaislīgas, daudzpusīgas, enerģijas un ideju pilnas, realizēdamās spilgtos dzejas un dramaturģijas darbos. Viņu attiecībās svarīgu lomu ieņēma vēstules, kuras dzejnieki rakstīja viens otram 35 gadu garumā. Tās atspoguļo gan nacionālās kultūras procesus, gan divu cilvēku mīlestību.

Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu darbi atveido dzejniekus, viņu izjūtas un radīto darbu iespaidus katra individuālajā skatījumā," stāsta JRRMV projektu vadītāja Inese Piņķe.

Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola ir viena no labākajām mākslas vidusskolām Latvijā, kur augstā līmenī var apgūt akadēmiskās zīmēšanas un gleznošanas pamatus, kā arī tēlniecību, fotografēšanu, datorgrafiku, animāciju, video mākslu, interneta mājaslapu dizainu un citus ar laikmetīgo mākslu saistītus priekšmetus.

Izstāde būs apskatāma līdz 31. augustam.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties