Radošā grupa Orbīta. Komentāri

Katrīna Teivāne, 04.08.2010., 11:34

Radošās grupas Orbīta fotogrāfiju un videodarbu izstādē būs skatāma izstādes kuratora, fotogrāfa Vladimira Svetlova veidota darbu izlase.

Radošā grupa Orbīta. KomentāriDarbu autori: Romāns Korovins, Vladimirs Leibgams, Anna Volkova, Aleksandrs Zapoļs, Jeļena Glazova. Izstādes vienojošais motīvs – priekšstats par aizkadra komentāru kā atslēgu, kas skatītājam ļauj piekļūt mākslinieka idejai.

Radošās grupas Orbīta veidotās izstādes "Komentāri" pamatā ir diskusija par uztveres stereotipiem, kā mākslinieciskās izteiksmes līdzekli izmantojot attēla un teksta mijiedarbību. Nosaukums "Komentāri" pievērš uzmanību arī mākslas darba un tā interpretācijas problemātikai, verbālas un vizuālas komunikācijas pretstatiem. Jautājums par mākslas darba un tā komentāra saspēli vai sadursmi kļuvis īpaši aktuāls mūsdienu mākslā, un radošās grupas Orbīta mākslinieki piedāvās savu versiju par to. Orbīta darbība asociējas ar starpdisciplinārām aktivitātēm, un teksta un attēla mijiedarbība apspēlēta arī vairākos līdzšinējos Orbīta projektos – piemēram, kā dzejas lasījumi foto un video projekciju un muzikāla pavadījuma kontekstā. Izstādē "Komentāri" iekļautas fotogrāfijas un videodarbi.

Fotogrāfija ir viens no galvenajiem radošās grupas Orbīta darbības virzieniem. Sākot no pirmā Orbīta almanaha izdošanas, izveidojies fotogrāfu loks, kurus vieno estētiskas un stilistiskas prioritātes un kuri regulāri sadarbojas ar radošo grupu Orbīta. Viņu darbi regulāri tiek publicēti fotogrāfijas nodaļā mājaslapā www.orbita.lv, Orbīta iniciētos un veidotos drukātos izdevumos, almanahos, Latvijas mūsdienu fotogrāfijai veltītajā grāmatu sērijā "36 exp", kā arī tiek eksponēti izstādēs. Orbīta aktivitātes izceļas ar spilgtu individualitāti Latvijas mūsdienu mākslas kontekstā. Ar radošo grupu Orbīta saistīto fotogrāfu darbiem piemīt izkopta, smalka un niansēta estētika, un reflektējošs, poētisks skatījums uz laikmetu un pasauli. Var teikt, ka 21. gadsimta sākumā Latvijā izveidojies īpašs Orbīta rokraksts fotogrāfijā.

Izstādes darbi izdrukāti fineArtPrint.lv ar printeri Epson SP7900 uz papīra Epson Premium Semigloss.

Mākslinieki pateicas kim?, fineArtPrint.lv un studio Imagine par atbalstu izstādes organizēšanā.

Vairāk informācijas par radošo grupu Orbīta.

kim? / FK galerija
Maskavas iela 12/1, Rīga
Izstādes atklāšana 2010. gada 6. augustā plkst. 19.00

Izstāde atvērta:
7. – 29. augusts.

Trešdien 14:00 – 19:00
Ceturtdien 14:00 – 20:00
Piektdien 14:00 – 19:00
Sestdien, svētdien 12:00 – 19:00

www.fotokvartals.lv
www.twitter.com/FotoKvartals
www.kim.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties