"Pazaudēts un atrasts"

Nataļja Sujunšalijeva, 05.10.2015., 11:58

No 2015. gada 10. oktobra līdz 2016. gada 10. janvārim Mākslas muzejā "Rīgas Birža" (Doma laukumā 6, Vecrīgā) būs iespēja iepazīties ar Ingunas Skujas un Melisas Breidenas radošo projektu "Pazaudēts un atrasts".

Zīmols "SkujaBraden". Vāze ar putnu kāsi. 2015. Porcelāns, jaukta tehnika. Foto: SkujaBraden // Vāze ar "sniega piku" dekoru. Vācija, Meisene. Forma ap 1740. gadu. Porcelāns, virsglazūras gleznojums. LNMM kolekcija. Foto: Roberts Kaniņš"Pazaudēts un atrasts" ir pazīstamo keramiķu Ingunas Skujas un Melisas Breidenas (Melissa Braden, ASV) projekts, kas tapis sadarbībā ar Mākslas muzeju "Rīgas Birža". Autores strādāja, iedvesmojoties no muzejā eksponētās Rietumeiropas un Austrumu porcelāna kolekcijas. Gada laikā ir tapuši seši jauni mākslas darbi, kas veido dialogu starp pagātni un tagadni, starp mākslinieku meklējumiem, idejām un varēšanu, ko šķir vairāki gadsimti. Katrs Ingunas Skujas un Melisas Breidenas radītais darbs aicina no cita skatpunkta palūkoties uz atzītām vērtībām – piemēram, uz vāzi ar "sniega piku" dekoru, kas izgatavota slavenajā Meisenes porcelāna manufaktūrā, vai Vedžvuda fabrikas izstrādājumiem, kurus izceļ neoklasiskā dizaina estētiskās kvalitātes, vai uz Austrumu porcelāna traukiem ar tiem raksturīgo ornamentiku.

""Pazaudēts un atrasts" ir pieeja, ko izmantojām, iepazīstoties ar muzeja porcelāna kolekciju," stāsta mākslinieces. "Bija darbi, kas mūs piesaistīja vizuāli, konceptuāli vai ar savu tehniski sarežģīto izpildījumu. Meklējām iemeslu, kāpēc šie darbi tapuši, mēģinājām iztēloties, ko cilvēki domāja, tos radot, un ko guva.Mēs "pazudām", tiecoties izzināt sākotnējo nozīmi pagātnes dārgumiem. Šajā procesā mums atklājās jauna izpratne par to, kas mēs esam, kas bijis pazaudēts un kas atrasts, – tas ir vairāk nekā varējām iedomāties, uzsākot šos meklējumus."

Ingunas Skujas un Melisas Breidenas darbi apskatāmi Mākslas muzeja "Rīgas Birža" pastāvīgajā ekspozīcijā Austrumu galerijā 3. stāvā un Rietumu galerijā 4. stāvā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties