Zīmējumu izstāde "No Sirds" jeb "iedomu, baiļu un skaistumkopšanas salons"

Istaba, 27.07.2010., 11:50

No 9. augusta galerijā Istaba – Latvijā dzimušās, bet nu jau kā gadus 15 Ņujorkā dzīvojošās un strādājošās mākslinieces Baibas Baibas zīmējumu izstāde No Sirds jeb iedomu, baiļu un skaistumkopšanas salons.

Zīmējumu izstāde "No Sirds" jeb "iedomu, baiļu un skaistumkopšanas salons"Šī ir pirmā un lielākā mākslinieces parādīšanās publiskajā telpā dzimtenē. "Izstādē skatāmi zīmējumi, kas zīmēti "no sirds", meditatīvā klusumā un piedzīvojumiem bagātā vientulībā. Traģikomisks stāsts par ķermeņa zūdības drāmu, pazaudētām kurpēm, bailēm un iedomām. Patiesībā tas ir nebeidzams terapeitisks zīmējumu projekts – mēģinājums samīļot Savas pasaules tumšo pusi," par izstādi un saviem darbiem saka pati māksliniece.

Rozentālskolā un Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļā stiprinātais Baibas zīmētājas talants nav ticis nepamanīts arī Amerikā, kur visus šos gadus turpinājusies sava veida "dzīvā skola", izpildot virkni pasūtījuma darbus. "Ar naudas darbiem ir tā, ka to tematika pārsvarā nesakrīt ar manu tābrīža noskaņojumu, taču tie daudz ko devuši profesionālajā ziņā. Man pašai diez vai uznāktu vēlme uzzīmēt dažādu periodu golfa piederumus, retro motorlaivas, no tasītes pienu lokošu kaķēnu ar rozā šleifi vai daudzus citus zīmējumus, kas tapuši, piemēram, audumu apdrukām, kas bijis mans ienākumu avots vairākus gadus. Nācies ieskatīties arī svešu cilvēku dzīvēs zīmējot gan viņu romantizētās bērnības atmiņas, gan dzīvojamo "plātību". Pie pēdējā laika "pārsteidzošajiem pasūtījumiem" pieder "Freida mātes pēršana" īsfilmai "Freida maģiskais pūderis" un zīmējumi topošā Brodveja mūzikla "Spaidermens," scenogrāfijai" atzīst Baiba, kas iepriekš paspējot "pavalkāt" pāris latviešiem saprotamākus uzvārdus, Amerikā oficiāli pārtapusi par Baibu Baibu.

Līdz ar izstādi sākusi darboties arī mākslinieces mājaslapa www.baibabaiba.com.
Izstāde būs skatāma līdz 18. septembrim.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties