"Gravitācijas uz audekla" martā gravitēs galerijā "Promenāde"

Agnese Džigune, 04.03.2010., 18:15

Mākslas galerijā "Promenāde" piektdien, 5. martā pl. 18.00 atklās divu Vidzemes puses mākslinieku Jutas Policjas un Mareka Gurecka darbu izstādi "Gravitācijas uz audekla" .

M"Gravitācijas uz audekla" martā gravitēs galerijā "Promenāde"ākslinieku gleznas - tā būs krāšņa un krāsaina pasaule, kas gleznās pasniegta kā Visuma joprojām neizdibinātā mīkla – krāsu gravitācija ķermeņu un būtņu savstarpējās pievilkšanās kustībās.

Liepājas izstādei mākslinieki atveduši gleznas, kurās dominē krāsu formas sievietes, vāzes, spēļu kāršu vai krāsu vēdekļu motīvos.

"-Krāsas gravitē uz audekla, veidojot attiecības", saka izstādes kuratore Agnese Matisone.
"-Ja gravitācija notiek pēc striktiem likumiem, kur rast telpu nejaušībai, brīvai izvēlei un improvizācijai? – jautā Mareks.

Juta Policja 1990. gadā beigusi Latvijas mākslas Akadēmijas stājglezniecības nodaļu.

Mareks Gureckis izglītojies restaurācijas jomā - 1994. gadā beidzis Latvijas mākslas Akadēmiju. Mākslinieku pāris dzīvē un mākslā nav retums, bet neparasts ir fakts, ka krāsu gravitācijas uz audekla tiek radītas tā teikt - ar vienu otu, kā kopīgs stāsts.

Abu mākslinieku darbi piedalījušies kopīgās izstādēs gan Latvijas, gan Igaunijas, Vācijas un Francijas mākslas galerijās un salonos.

Par radošo darbnīcu un dzīves vietu viņi izvēlējušies Saulkrastus, Zvejniekciemu.

Izstāde "Gravitācijas uz audekla" būs atvērta galerijā "Promenāde" no 5. līdz 26. martam. Abiem māksliniekiem šī ir pirmā izstāde Liepājā.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties