"Māras Ezera Noburtā" Ojāra Vācieša muzejā

Sandra Zobena, 06.04.2010., 17:32

Ojāra Vācieša memoriālajā muzejā 10. aprīlī plkst. 15.00, sagaidot Ludmilas Azarovas dzimšanas dienu, tiks atklāta viņai veltīta izstāde "Māras ezera noburtā".

Ludm"Māras Ezera Noburtā" Ojāra Vācieša muzejāilai Azarovai izdotas vairākas dzejoļu grāmatas gan latviešu, gan krievu valodā. Viņa krieviski atdzejojusi Ojāra Vācieša, Aleksandra Čaka, Raiņa, Māra Čaklā, Imanta Ziedoņa, Māras Zālītes u.c. latviešu autoru dzeju, tulkojusi daudzus kultūras vēsturē nozīmīgus darbus: Arvīda Žilinska un Marģera Zariņa operu libretus, Bazīlija Plīnija "Slavas dziesmu Rīgai". Tomēr plašai sabiedrībai viņa vairāk zināma kā Ojāra Vācieša dzīvesbiedre.

Dzejnieku kopējie gadi aizritējuši tagadējā Ojāra Vācieša ielā 19, kur šobrīd ir Ojāra Vācieša muzejs. Dzejnieka memoriālais dzīvoklis ir arī Ludmilas Azarovas dzīves un daiļrades telpa 30 gadu garumā, izstāde "Māras ezera noburtā" ir it kā šī laika turpinājums, papildinājums.

Šoreiz tas ir stāsts par dzejnieci un viņas mīlestībām – Rīgu, valodu, mūziku, putniem, akmeņiem un, protams, ģimeni. Apmeklētāji no jauna vai atkal varēs tikties ar Ludmilas Azarovas dzeju.

Izstāde būs atvērta līdz gada beigām.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab


ienāktreģistrēties