"Rīgas mākslas telpa" piedāvā Mākslas dienu izstādi "Pārmija"

Anna Audere, 12.04.2010., 17:49

Rīgas mākslas telpā 2010. gada 13. aprīlī atklās Mākslas dienu izstādi "Pārmija", kurā būs apskatāmi vairāk nekā 70 mākslinieku darbi.

"Pārmija" ir izstāde par dom"Rīgas mākslas telpa" piedāvā Mākslas dienu izstādi "Pārmija"u, skatu, ieskatu, attēlu, sajūtu un svārstību apmaiņu. Tā ir par runāšanu un spriešanu, klausīšanos un dzirdēšanu, par jaunām trajektorijām un apmaiņas procesiem. Par izstādes moto kļuvis Imanta Ziedoņa 1965.gadā rakstītais dzejolis, kas sākas ar rindām: "Es tieši uz ielas eju tev klāt, es gribu ar tevi parunāt (..)".

Ar izstādi "Pārmija" aicinām domāt par mākslas un sabiedrības dialogu, par to, kāds tas varētu būt šobrīd un vai tas ir iespējams un nepieciešams. Mākslas dienas to ziedu laikos 20.gs. 60.-80. gados ir bijušas kā sociāli aktīvs process, kurā mākslinieki komunicēja ar sabiedrību un atklāti pauda savu attieksmi. Tie bija svētki, kad mākslinieki ar savu "citādību" mainīja ikdienu. Iespējams, mākslinieks vairs nav "citādais", bet ir parasts sabiedrības loceklis. Iespējams, šiem procesiem ir jāmainās. Izstāde rosina meklēt atbildes uz jautājumiem, domājot par mākslas dienām: "Vai šādi sociāli aktīvie mākslas procesi ir nepieciešami arī šobrīd? Vai mākslai ir jābūt sadzirdētai, jāizpaužas aktīvā sociālā formā? Vai ir tā, ka mākslinieks grib runāt un sabiedrība grib klausīties? Vai māksla vispār var pastāvēt atrauti no tagadnes, kurā tā top?"

Izstādē piedalās vairāk nekā 70 autori, starp tiem: Diāna Adamaite, Kārlis Ādminis, Jānis Anmanis, Anda Bankovska, Anitra Bērziņa, Kristians Brekte, Patrīcija Brekte, Ivars Drulle, Flēra Fedjukova, Ojārs Feldbergs, Beatrise Gore, Keta Gūtmane, Marta Ģibiete, Vilnis Heinrihsons, Zane Iltnere, Rasa Jansone, Daiga Krūze, Jānis Kupčs, Leonards Laganovskis, Alise Landsberga, Iveta Laure, Dainis Lesiņš, Ieva Maurīte, Anita Meldere, Ieva Pētersone, Laura Prikule, Lāsma Pujāte, Jānis Purcens, Juris Putrāms, Viktorija Valujeva, Eva Vēvere, Leonīds Tugaļevs, Brigita Zelča u.c.

Izstādi organizē: Kuratoru apvienība "5-Ievas", pasākumu aģentūra "Pareizā ķīmija",
Līdzorganizators: Rīgas pilsētas izstāžu zāle "Rīgas mākslas telpa"

Atbalsta: Latvijas Mākslinieku savienība, "Dators&Dizains", žurnāli – "Studija", "Pastaiga" un "Rīgas laiks".
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties