Liepājā gaidāma grezna īrisu ziedu izstāde

Laura Giptere, 15.06.2015., 08:51

Trīs dienu garumā, no 18. līdz 20. jūnijam, Liepājas Latviešu biedrības namā varēs apskatīt agrīnos augsto bārdaino īrisu šķirņu ziedus.

Liepājā gaidāma grezna īrisu ziedu izstāde Izstāde apmeklētājiem būs pieejama katru dienu plkst. 10.00-18.00 un tajā būs apskatāmi vairāk kā 100 dažādu šķirņu ziemcietīgāko un Latvijas klimatam piemērotāko īrisu ziedu.

Biedrības nama foajē greznosies krāšņos īrisu ziedos no vietējās un ārzemju selekcijas, kuri uzplaukuši ziedu mīļotāju dārzos Bauskā, Rīgā, Tukumā un Jūrmalā. No vairāk, kā 500 šķirnēm, kas atrodamas šajos dārzos, uz Liepāju tiks atvesti paši izcilākie eksemplāri.

Izstādes apmeklētāji varēs sastapt arī Latvijas Gladiolu un īrisu biedrības pārstāvjus, lai saņemtu izsmeļošu konsultāciju par šķirnēm un to, kā izvēlēties savam dārzam piemērotāko, uzzināt jaunākās modes tendences un uzklausīt padomus šo ziedu audzēšanā. Izstādē būs iespēja ne tikai apskatīt ziedus, bet arī iegādāties stādus, lai jau nākamajā pavasarī varētu priecāties par krāšņajiem īrisiem savā dārzā. Ziedus apskatei piedāvās Latvijas Gladiolu draugu kluba prezidents Laimonis Zaķis, valdes locekles Ilga Vinķele, Gunta Jēkabsone, kā arī Dzintra Jurevica, u. c. biedri.

Īrisi ir plaši izplatīti dekoratīvie augi ar neiedomājami bagātīgu ziedu krāsu un nokrāsu dažādību. Ne velti šis mirdzošais, zaigojošais zieds tulkojumā no grieķu valodas nozīmē - varavīksne (iris). Interesanti, ka augstie bārdainie īrisi bija pirmā ziedu kultūra, kurai Latvijā tika sarīkota stādu izsole. Cenas vairāksolīšanā sakāpa pat krietni virs 100 rubļiem par vienu stādu!

Jau tradicionāli īrisu ziedu izstādi organizē Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar Latvijas Gladiolu un īrisu biedrību. Izstādē ieeja ir bez maksas un ikviens ir laipni gaidīts.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties