Krāšņas ekspozīcijas Latvijas Naivās mākslas muzejā

Andrejsala.lv, 05.07.2010., 10:28

Ievērojot tradīciju, arī šogad Latvijas Naivās mākslas muzeja jaunā sezona sākās Muzeju naktī.

Muzejs savu piekto sezonu sāka ar Krievijas radošās apvienības Mitjki (Mитьки) izstādi Pieturas pēc pieprasījuma un gleznotāja, animālista Filipa Šalajeva personālizstādi Zvēru karalis.

Pagājušā gadsimta 80. gados izveidotā radošā apvienībā Mitjki ir populāra Sanktpēterburgas mākslinieku grupa. Apvienība ieradīsies ar speciāli Rīgai izveidotu izstādi Pieturas pēc pieprasījuma (Oстaновки по требованию), kas veidota no pilsētvides iespaidotiem darbiem. Tie tapuši impulsīvi, balstoties uz mākslinieku dvēseles pieprasījuma pēc tūlītēja radošā procesa.

Muzejā Andrejsalā līdz jūlija vidum būs skatāma arī Latvijas mākslinieka Filipa Šalajeva piemiņai veltīta personālizstāde Zvēru karalis – naivās mākslas meistardarbu sērija, kas ir pilna ar mīlestību pret dabu un dzīvnieku pasauli, jo īpaši lauvām. Mākslinieks dzīvniekus gleznojis teju vai dabīgos izmēros un darbi izceļas ar īpašu krāšņumu. Pirmo reizi tiks izstādīta mākslinieka glezna Žirafes un cilvēki.

Muzeja Baltajā istabā tiks izstādīti 2009. gada jaunieguvumi, kā arī darbi, kas pārstāvēs Latviju starptautiskajā festivālā Festnaive-2010 Maskavā. Tāpat muzeja apmeklētāju uzmanību piesaistīs daļa tā pamatekspozīcijas, kas būs apskatāma līdz pat sezonas beigām šā gada rudenī. F. Šalajeva un Sanktpēterburgas mākslinieku darbu izstādes Naivās mākslas muzejā būs apskatāmas līdz 15. jūlijam. Šogad plānotā Izraēlas mākslinieces Malkas Cenciperes personālizstāde ir pārcelta uz 2011. gada sezonu.

2010. gada sezonā muzejs būs atvērts trešdienās, ceturtdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās no pulksten 12.00 līdz 19.00. Ieeja – bez maksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties